Coin uitgelicht: Cardano

Cardano is een gedecentraliseerd platform, gebaseerd op de blockchain-technologie. De cryptovaluta is het ADA-token, dat na de lancering snel toenam bij de handelaren en investeerders. De volume is al sinds het begin van het project hoog, waardoor het project al een langere periode in de top 10 staat.

 

Wat is Cardano

Cardano biedt gebruikers een gedecentraliseerde openbare blockchain, evenals een cryptocurrency-project met volledige open sourcing. Op dit moment werkt Cardano aan een slim contractplatform. Wanneer dit is voltooid, biedt dit functies die geavanceerder zijn dan alle andere tot nu toe ontwikkelde protocollen. Naast het aanbieden van een cryptocurrency heeft Ada, Cardano een technologisch platform. Wanneer dit is voltooid, kan het financiële applicaties uitvoeren die individuen, overheden en andere organisaties wereldwijd dagelijks gebruiken. Het team bouwt het platform in een reeks lagen, omdat dit flexibiliteit biedt voor toekomstige upgrades en eenvoudiger onderhoud. Het project begint met de vereffeningslaag die wordt gebruikt om Ada te gebruiken. Hierna zal het team een computerlaag bouwen die slimme contracten behandelt, wat de digitale juridische overeenkomsten zijn die de toekomstige handel en commercie ondersteunen. Bovendien zal Cardano dapps uitvoeren, of gedecentraliseerde applicaties die werken met een blockchain in plaats van te worden bestuurd door één partij.

Cardano technische outsider

Niet  zoals MaidSafeCoin (Maid), NEM (XEM), OmiseGo (OMG) is Cardano is ontworpen met Ouroboros – een technologische component die Cardano onderscheidt van de concurrentie. Ouroboros is het proof-of-stake mining-algoritme dat helpt de eis voor energie vretende proof-of-work-cryptografie uit te sluiten, wat Ethereum blockchain mogelijk heeft gemaakt, maar het heeft net zoveel elektriciteit nodig als een klein land. In tegenstelling tot dit systeem, is Ouroboros ontwikkeld op basis van collegiaal getoetst academisch onderzoek en het kenmerk van dit systeem is dat het zelfs veilig is zonder het vretende elektriciteitsverbruik.

Cardano in the making

De maker van het project en de cryptocurrency is een bekende persoonlijkheid in de cryptocurrency-industrie, de voormalige toonaangevende specialist van Ethereum, Charles Hoskinson. De stimulans voor het creëren van Cardano was de noodzaak om markten te ontwikkelen in een gedecentraliseerde economie en de democratisering van de financiën.De werking van het idee zelf wordt gerealiseerd door de activiteiten van drie regelgevende instanties te combineren met de overeenkomstige missies, namelijk:

-Een bedrijf Emurgo, dat een venture-structuur bouwt binnen het Cardano-ecosysteem en de Cardano-blockchain-applicatie promoot;
-Een ingenieursbureau IOHK. Het project heeft betrekking op de bouw van de Cardano blockchain;
-De Cardano Foundation die zich bezighoudt met de standaardisatie, bescherming en promotie van de Cardano-technologie.

Cardano en het team

Er zijn drie organisaties die bijdragen aan de ontwikkeling van Cardano. De eerste is de Cardano Foundation, een onafhankelijke standaardorganisatie die in Zwitserland is gevestigd, met kernverantwoordelijkheden om de gemeenschap van Cardano-gebruikers te ondersteunen en om samen te werken met autoriteiten op het gebied van regelgevende en commerciële aangelegenheden. De tweede entiteit die aan Cardano werkt, is IOHK, een toonaangevend onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf voor cryptocurrency, dat het contract vasthoudt om het platform tot 2020 te ontwikkelen. De laatste zakenpartner is Emurgo, dat investeert in start-ups en commerciële ondernemingen helpt verder te bouwen op de Cardano blockchain.

Cardano Roadmap en special announcement

Cardano heeft op hun website aangegeven dat ze een speciale mededeling zullen uitbrengen op  15-08-2018. gespeculeerd word dat het te maken heeft met een nieuwe wallet, een google chrome wallet. Daarbij geven ze ook aan dat er een update zal komen van hun roadmap op 06-09-2018.

Wat zijn de prijsvoorspellingen voor ADA Cardano in 2018?

Experts voorspellen dat de waarde van deze munt in vijf jaar $ 10 zal zijn. Dit zal zeker een voordeel zijn en een geweldig rendement voor beleggers. De waarde is relatief goedkoop in vergelijking met sommige andere munten. Maar de belangrijkste factor is de schommelingen en volatiliteitsnelheden. Daarbij valt er bijna niks te voorspellen in het universum van cryptocurrency.

De voorspelling op korte termijn is misschien geen stabiele, maar er zijn hoge verwachtingen dat de munt op de lange termijn zeker stabiel zal blijven. En dat is waar de houders van de coins en andere beleggers belangstelling voor hebben.

ADA Cardano is geen blue chip cryptocurrecncy, wat betekent dat het waarschijnlijk enige niveaus van volatiliteit zal ervaren. Dat is ‘waarom het misschien niet ideaal is voor beleggers die een korte periode vasthouden aan cryptocurrencies. Beleggers die op zoek zijn naar langetermijnwinsten zullen een betere kans maken.

Cardano Kopen

Cardano kan makkelijk middels iDeal gekocht worden op Coinmerce.io

Ga naar de Officiele website van Cardano
Cardano op Gifthub / source code
Cardano Twitter

Deel dit bericht

Geef een reactie