Coin uitgelicht: NEO


Elke cryptocurrency vertegenwoordigt een product, technologie of platform gericht op het oplossen van een probleem onderbroken door gecentraliseerde systemen. Er zijn echter mensen die hun visie niet kunnen ondersteunen met de geboden ondersteuning, in welk geval de markt en de industrie het enthousiasme overhevelen naar daadwerkelijke vooruitgang. Maar één project in het bijzonder dat opvalt als een revolutie en legitimiteit signaleert in zijn vroege stadia is NEO, de grootste crypto van China.
Voorheen bekend als AntShares of The Ethereum of China, probeert NEO een infrastructuur te creëren voor een slimme economie, die het  transparanter wil maken.

NEO

NEO is enorm populair in China. De mede-oprichter Dong HongFei en zijn team hebben onlangs de naam van het project veranderd in NEO. Het heette vroeger Antshares. Toen ze de naam veranderden, veranderden ze ook veel van de technologie. Ze hebben de focus verlegd naar slimme contracten. Wat hen onderscheidt, is dat ze toestaan dat slimme contracten worden geschreven in vele reeds gevestigde talen. NEO is open source en ze hebben twee hoofdontwikkelaars.

NEO heeft ook zakelijke samenwerking met de overheid. Dit zal gunstig zijn wanneer wetgevende uitdagingen beginnen met het beïnvloeden van crypto-valuta’s. Een grote pro voor NEO is dat ze zijn gevestigd in China. China is de grootste markt voor cryptocurrency en ze hebben de grootste hoeveelheid uitbundigheid voor crypto.

Transacties

Als er vorig jaar één ding een constant thema was, dan was dat het idee van netwerkschaling. Bitcoin werd geplaagd door grote hoeveelheden niet-bevestigde transacties en buitensporige kosten. Dit bracht veel mensen in de gemeenschap ertoe om een ​​hardfork met de naam SegWit2X voor te stellen die uiteindelijk faalde.

Er waren ook schaalproblemen die de Ethereum-blockchain teisterde. Wat werd gebouwd om een ​​robuuste blockchain te zijn die duizenden dApps aankan (gedecentraliseerde applicaties) werd uiteindelijk op de knieën gebracht door een dApp genaamd cryptokitties.

Deze applicatie verstopte het netwerk en veroorzaakte nogal wat opschudding in de gemeenschap. Zo erg zelfs dat de stichting Ethereum publiekelijk een subsidie ​​heeft aangekondigd voor ontwikkelaars om te werken aan het opschalen van het ethereum-netwerk.

Dit is niet iets waar NEO ooit mee te maken heeft gehad. Door gebruik te maken van de concepten concurrency en sharding kan NEO ten minste 10.000 transacties per seconde verwerken. Vergelijk dit met de 15 transacties die Ethereum aankan of de schamele 3 transacties die Bitcoin kan verwerken.

Consensus

Vorig jaar was ook een jaar met veel vorken in populaire blockchains zoals Bitcoin. Je had het Bitcoin-cash, Bitcoin Gold en Bitcoin Diamond naast anderen. Dit gebeurt meestal als er onenigheid bestaat over oplossingen in de toekomst.

Wanneer er deze meningsverschillen zijn, zijn deze vorken meestal de enige oplossing. Dit komt door de manier waarop de transacties worden verwerkt en consensus wordt bereikt. In het geval van Bitcoin wordt er gebruikgemaakt van Proof of Work.

NEO, aan de andere kant, gebruikt iets heel anders. De consensusmethode die door NEO wordt gebruikt, is gedelegeerde byzantijnse fouttolerantie. De uitleg van wat het precies is, is behoorlijk ingewikkeld, maar het belangrijkste punt om te begrijpen is dat het in staat is om codevork te voorkomen.

Dit is zonder twijfel een positief punt voor de NEO-stakeholders. Hoewel codeforks resulteren in meer dan één munt en blockchain, zijn ze soms omstreden en kunnen ze van invloed zijn op de vooruitzichten op lange termijn van beide gevorkte munten.

Ondersteuning van vele programeer talen

Een van de andere grote voordelen die NEO heeft, is de hoeveelheid talen die het ondersteunt. In tegenstelling tot Ethereum dat vertrouwt op zijn eigen taal, Solidity, ondersteunt NEO enkele van de meest populaire talen, waaronder C #, C ++, Java en Python.

Dit is natuurlijk echt voordelig vanuit een ontwikkelingsperspectief. Dit betekent dat ontwikkelaars die momenteel in deze talen coderen, een dApp kunnen coderen in een taal die zij begrijpen. Het NEO-protocol kan deze talen samenstellen in instructies voor de virtuele machines.
In het geval van Ethereum zouden ze aanzienlijke middelen moeten besteden aan het leren van de nieuwe taal, ook al zijn ze al erg goed in een andere taal.

 

NEO staken om de GAS te creeeren

NEO-tokens vertegenwoordigen een eigendomsbelang in het volledige platform. Elke houder van een NEO-token heeft een kleine participatie in de 100 miljoen NEO-munten die in omloop zullen zijn. Dit betekent dat ze ook kunnen stemmen over belangrijke beslissingen als het betrekking heeft op het platform.

Deze eigendomsbelangen betalen de houders ook in de vorm van GAS. U kunt GAS zien als een dividend voor het houden van de NEO-tokens. Deze GAS zijn vergelijkbaar met het concept in Ethereum en ze laten de applicaties toe om te betalen voor verwerkingskracht.
Dit fungeert ook als een unieke stimulans waarbij houders hun NEO-munten gedurende een bepaalde periode proberen te behouden om deel te nemen en ze niet alleen met winst om te slaan.

NEO en 2018

Gezien al deze voordelen kan hopelijk in de loop van het jaar hopelijk veel meer van NEO worden verwacht. Het ontwikkelteam van NEO is ook erg actief en is meer betrokken geraakt bij de gemeenschap. Ze promoten ook de munt in een aantal andere jurisdicties.
We hebben ook gezien dat de prijs van NEO dit hernieuwde optimisme weerspiegelt, omdat het voor de eerste keer het niveau van $ 100 heeft overtreden en de hoogste pieken heeft bereikt.
Of de prijs op korte termijn waarschijnlijk blijft stijgen, is moeilijk te zeggen, maar de slimme contracteconomie ziet er inderdaad best veelbelovend uit.

Neo kopen

Neo kan makkelijk middels iDeal gekocht worden op Coinmerce.io

 

Deel dit bericht

Geef een reactie