Coin uitgelicht: Stellar

Stellar is een open, gedecentraliseerde betalingsinfrastructuur waarmee onbebanken financiële rekeningen kunnen openen, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om goedkope rekeningen te ontvangen, microbesparingen te realiseren of leningen aan te vragen. Het maakt transacties met meerdere valuta’s snel, betrouwbaar en zonder de bankkosten te overschrijden, mogelijk met behulp van een cryptomunt genaamd lumens (XLM).

 

De mindset achter Stellar

Het Stellar-netwerk en -protocol wordt ontwikkeld door de Stellar Development Foundation, opgericht in 2014 als een non-profitentiteit in de staat Delaware. Het bredere doel ervan is het bevorderen van financiële toegang, geletterdheid en inclusie door het verlenen van goedkope financiële diensten aan populaties over de hele wereld. Tegelijkertijd wil het een raamwerk voor ontwikkelaars mogelijk maken om financiële producten voor hun eigen gemeenschap te maken.

In plaats van te worden gefinancierd met transactiekosten, wordt het netwerk gefinancierd door de verkoop van Lumens, de eigen activa van het Stellar-netwerk, liefdadigheidsbijdragen van bedrijven of particulieren, het lidmaatschap van de stichting en een lening van $ 3 miljoen van Stripe. Het heeft financierineng ontvangen van zakelijke donoren zoals FastForward, Google.com en BlackRock.

Het Stellar-team heeft een breed scala aan ervaring op het gebied van machine learning, softwareontwikkeling en traditionele financiën. Jed McCaleb is volgens LinkedIn de huidige directeur van Stellar en adviseur van het Machine Intelligence Research Institute. In het verleden was hij een van de medeoprichters van Ripple en bekleedde hij de functie van CTO bij het bedrijf. Ella Qiang is de directeur van Partnerships, base din China. Eerder werkte ze als senior financieel analist bij Sunrun in San Francisco. Bartek Nowotarski werkt sinds de lancering bij Stellar Foundation als software-engineer. Eerder was hij lead-software-engineer bij Hello Social en Megafoni.

 

Prijs geschiedenis

Stellar werd gelanceerd in 2014. In 2015 werd het netwerk geüpgraded en werden stellars lumen (XLM’s) om de digitale valuta te scheiden van de naam van het netwerk en non-profitorganisaties. Tegen het begin van januari van dit jaar steeg de munt naar $ 0,92. Op dit moment heeft XLM een stijgende meerwaarde na de aankondiging van haar recente Sharia-certificering, nieuws over haar potentiële notering op Coinbase en een algemene opwaartse beweging in alle cryptocurrencies.

 

XLM Currency

Lumens, of XLM, zijn de native asset van het Stellar-netwerk en maken het mogelijk om financiële transacties op het netwerk te verplaatsen. Stellar is in 2014 gelanceerd met 100 miljard stellars (de oorspronkelijke naam van de native asset van het netwerk). De levering van lumens wordt bepaald volgens protocolniveau-regels en de inflatie neemt elk jaar met 1% toe.

Lumens hebben twee verschillende doelen:

Anti-spam – Ze voorkomen dat mensen het netwerk overbelasten en helpen het netwerk om transacties prioriteit te geven. Ze zijn ook nodig voor transactiekosten en minimumsaldi op rekeningen. Transactiekosten zijn 0,00001 lumen voor elke transactie, een vergoeding die een DoS-aanval bemoeilijkt omdat het duur wordt om het netwerk te overspoelen met transacties. Het Stellar-netwerk vereist ook dat alle accounts een minimale balans van 0,5 lumen hebben. Het idee hierachter is om accounts aan te moedigen om actief te blijven en inactieve accounts te verwijderen van het netwerk.

Bovendien geeft Stellar periodiek lumen weg om community’s aan te moedigen de diensten te ontwikkelen die ze nodig hebben en het nut van het netwerk te vergroten. Vanaf januari 2018 heeft het meer dan 8 miljard lumen weggegeven.

 

Het netwerk

Net als de wereldwijde netwerkservers van het internet, bestaat het Stellar-netwerk uit gedecentraliseerde servers over de hele wereld die een gedistribueerd grootboek van stroom voorzien. Het grootboek registreert transacties van mensen en bedrijven, met een kopie van het grootboek op elke server. Consensus vindt plaats als servers transacties verifiëren en het grootboek om de 2-5 seconden synchroniseren.

Uw transacties worden geregistreerd in het grootboek, inclusief tegoeden en afschrijvingen. Geld wordt verplaatst via ankers (zoals banken en betalingsverwerkers), die optreden als tussenpersonen tussen het Stellar-netwerk en een bepaalde valuta.

Wanneer een gebruiker een valuta opvraagt, gebruikt Stellar lumens als tussenpersoon voor de uitwisseling, en converteert deze van de eerste valuta naar lumen. Het neemt dan de lumen en converteert ze automatisch naar de tweede valuta. Als er geen beschikbare handelsparen zijn, vindt het aanbiedingen op het netwerk die tot die conversie leiden (dit is hoe het in staat is om valuta’s op internationale schaal te verhandelen). Als gevolg hiervan wordt uw online account gecrediteerd in ruil voor een storting, een uitwisseling die kan plaatsvinden tussen twee personen in het netwerk. Transacties zijn beschikbaar in cryptocurrency en fiat-paren.

De gedistribueerde exchange van Stellar converteert valuta’s automatisch voor het laagst mogelijke tarief. Alle transacties vinden plaats in 2 tot 5 seconden, zijn cryptografisch beveiligd en voldoen aan de wettelijke voorschriften. Met een transactiekost van $ 0,01 voor 600.000 transacties, is het een ideeoplossing voor microbetalingen.

 

De toekomst van Stellar

Stellar heeft geen officiële routemap, maar geven wel belangrijke punten via haar sociale mediakanalen en blog. Aan het begin van het jaar kondigde het een paar belangrijke doelen voor 2018 aan, waaronder:

De Stellar gedecentraliseerde Exchange (SDEX) – Dit zou de front-end zijn van de Stellar-technologie, die on-chain transacties op protocolniveau mogelijk zou maken voor elk Stellar-token. Om zijn SDEX te promoten, biedt Stellar beurzen van maximaal $ 2 miljoen aan voor partners die kunnen helpen bij het verbeteren van de kwaliteit en het aantal ankers en market-makers op het netwerk.
Lightning-netwerk op Stellar – Omdat Stellar de vraag naar transacties met meer private kanalen wil vergroten en mogelijk maken, is het van plan om Lightning in 2018 te integreren. Update: begin maart bracht het zijn bètainming van Lightening uit.
In de toekomst is Stellar van mening dat het een ideeënkader zou zijn voor toezicht op ICO’s en blockchain-startup-fondsenwerving, omdat het netwerk flexibel is en transacties kan aanbieden in verschillende cryptocurrency- en fiat-betalingsopties.

Stellar Kopen

Stellar kan makkelijk middels iDeal gekocht worden op Coinmerce.io

 

Laatste nieuws van Stellar

Officiële website van Stellar
Stellar op Gifthub / source code
Stellar op Twitter

 

Deel dit bericht

Geef een reactie