Control Your Coin Crypto tip #2 Vallen voor shills


Vallen voor shills


Bijna iedereen sluit zich aan bij Telegram-groepen en volgt Twitter accounts op signalen, en daar is niets mis mee, zolang je maar je eigen onderzoek doet. Er is geen tekort aan ‘shilling’ (het promoten van munten en marktbewegingen voor persoonlijk gewin) op alle sociale media, en je zult tonnen mensen tegenkomen die beweren dat een bepaalde munt binnenkort  gaat ‘moonen’ gaat worden of 10x winst oplevert.

Als je gewoon naar deze mensen luistert en je geld op het spel zet, verlies je de kans dat je het kwijtraakt. De meeste van deze shills zijn ofwel valse accounts, betaalde promoters of leden van pump and dump-groepen, die nep-hype creëren om FOMO te promoten (angst om te missen) en meer mensen ertoe brengen om te kopen wat ze verkopen.

Eigen onderzoek doen is de belangrijkste stap voordat je een markt betreedt. Je moet begrijpen wat een munt doet, hoe de prijs beweegt, in welk stadium de ontwikkeling zich bevindt enzovoort. Als je blindelings handelt in transacties, alleen omdat je een pomp ziet, is dit een recept voor een ramp. Uiteraard heeft dit ook een keerzijde, mocht de hype gecreerd worden zal de waarde van de coin ook omhoog gaan, en valt er dus ook wat op de te verdienen. Hou er dus rekening mee dat je er wel weer optijd uitstapt.

Deel dit bericht

Geef een reactie