Crypto vandaag: Bitcoiners blijven kopen, problemen bij BTC miners

Er is vandaag, 29 november, weer een hoop gebeurd in het crypto nieuws. In dit artikel zetten we het interessantste en grootste nieuws voor je op een rij. Ondanks dat de bitcoin (BTC) koers nog altijd stabiel is, zijn er een aantal situaties waarmee je rekening moet houden, waaronder de situatie in China.

Bitcoin prijs van vandaag

Te beginnen met de bitcoin prijs. Vanochtend was in de dagelijkse update te lezen dat deze rond de $16.500 op Binance en €15.900 op Bitvavo handelde. Vandaag is er weinig veranderd gedurende de dag.

Bitcoin lijkt vooralsnog niet door de $16.500 heen te kunnen met een kleine daling vandaag tot gevolg. Dat de verkoopdruk toe kan nemen bleek tevens uit de koersupdate van vanochtend; de Hash Ribbon indicator bevestigt namelijk dat miners in een capitulatiefase zijn beland. De hashrate daalt en de stroom van de miners naar cryptobeurzen groeit.

Situatie in China cruciaal voor bitcoin

De situatie in de wereld was al wankel door COVID-19 en de Russische oorlog in Oekraïne. Nu lijken er ook in China problemen te ontstaan. Volgens Jim Wyckoff kan de onrust in het land doorstralen naar de wereldwijde markten, en dus ook crypto.

Volgens hem kan het een slecht teken zijn dat bitcoin juist niet is gestegen gedurende het afgelopen weekend. Bitcoin zou namelijk voor velen een veilige haven moeten zijn, maar bleek dit niet te zijn voor de Chinezen. Volgens Wyckoff hebben de bears daarom het voordeel voor de korte termijn met mogelijke verdere dalingen voor de boeg.

Bitcoin investeerders niet bang

Is er dan geen enkel goed bitcoin nieuws te melden? Gelukkig wel; ondanks het instorten van FTX kochten alsnog veel investeerders bitcoin. Dat blijkt uit data van blockchain-analysebedrijf Glassnode. Sinds FTX ten onder ging voegden zogenoemde ‘shrimps,’ dat zijn wallets met minder dan 1 BTC, 96.200 bitcoins toe. Deze groep wallets bezit hiermee nu 6,3% van de totale hoeveelheid bitcoins in omloop.

Ook de ‘crabs,’ wallets met 1 tot 10 BTC, sloegen aggressief in. Niet alles stroomt overigens voort uit bitcoin aankopen. Het is aannemelijk dat een grote groep investeerders hun crypto liever van exchanges halen en naar hun eigen wallet sturen.

The post Analyse: Crypto vandaag: Bitcoiners blijven kopen, problemen bij BTC miners
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht