Het lijkt erop dat de bitcoin (BTC) koers enigszins is gestabiliseerd boven de $16.000, maar wellicht dat onrust aan de andere kant van de wereld roet in het eten kan gaan gooien. Er heerst veel onrust in China en dit zorgt voor angst in de markten. Volgens een analist van Kitco News zou deze onrust kunnen betekenen dat BTC tot ver onder de $16.000 kan gaan zakken.

Bitcoin koers

Jim Wyckoff van Kitco News maakt zich zorgen over de situatie in China en het effect die deze onrust op de markten kan gaan hebben. Hij stelt dat het scenario waarin bitcoin terug tot onder de $16.000 kan geraken aardig realistisch is:

“Terwijl de BTC-bulls de prijzen hebben gestabiliseerd sinds ze vorige week een tweejarig dieptepunt bereikten, zijn de stieren teleurgesteld dat de BTC prijs geen safe-haven vraag hebben gezien tijdens de onrust in China in het weekend. De BTC bears hebben een algemeen technisch voordeel op korte termijn. De recente zijwaartse prijsactie is echter zeer licht in het voordeel van de bulls.”

In China heersen er momenteel grote sociale spanningen vanwege het COVID-19 beleid van de overheid aldaar. Dit kan grote gevolgen hebben voor de economie van China, wat vervolgens ook weer kan overslaan naar Westerse landen.

De naweeën van FTX

Dit in combinatie met de recente ondergang van FTX, waarvan onopgemerkte gevolgen zeer waarschijnlijk nog zullen opduiken, zorgt ervoor dat de macro-economische situatie er voor de bitcoin prijs niet erg positief uitziet. Wil dat zeggen dat we gegarandeerd verder zullen zakken? Allerminst. Het is evengoed mogelijk dat de bulls de touwtjes in handen nemen en BTC op zijn minst het $16.000-niveau kan behouden.

Toch is het een feit dat onrust in China extra olie op het vuur gooit in een toch al angstige markt en zodoende geven analisten aan dat zij verdere dalingen zeker niet kunnen uitsluiten. 

The post Analyse: Onrust in China kan bitcoin prijs onder $16.000 drukken
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!