We blijven constateren dat we in vreemde tijden leven, want dat is ook exact de stand van zaken. De crypto-markt van afgelopen week reflecteert dat. Deze week stond het crypto nieuws voornamelijk in het teken van Bitcoin, Ripple, XRP en de rechtszaak met de SEC, Terra en een bizar hoge inflatie in Nederland en Europa.

Inflatierecord

Laten we beginnen bij de inflatie. Die bereikte in Nederland in september 17,1% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar! Sinds de inflatie met de CPI wordt gemeten is dat niet gebeurd. En Europa in het algemeen stond er niet veel beter voor.

Ondertussen wil de Amerikaanse Federal Reserve de inflatie terugbrengen naar 2%. Alles bij elkaar kan tot een nare cocktail voor financiële markten en cryptocurrencies leiden.

Slecht nieuws voor Bitcoin

Ondertussen hebben we slecht nieuws voor Bitcoin (BTC). Niet alleen vanwege de inflatie, maar ook omdat de koers nog steeds griezelig dicht in de buurt van de laatste supportlijn hangt. Als deze breekt kan de koers hard dalen. Een bekende analist verwacht dat we eerst hard gaan dalen voordat we weer groene prijzen gaan zien.

On-chain data bevestigt dit: sommige coins die al meer dan tien jaar in cold storage zijn opgeslagen zijn nu verplaatst naar andere wallets. Dat geeft aan dat er een goede reden is om ze te verplaatsen. Dat kan naar een veiligere wallet zijn, maar ook naar een exchange. In ieder geval zal er een reden zijn om ze te verplaatsen, en met de dalende prijzen in het achterhoofd zou het maar zo neer kunnen komen op vermogende hodl’ers die verkopen. In totaal ging het eerder deze week om zo’n 510 BTC.

Ripple boekt winst in rechtszaak, XRP stijgt

Tijdens alle dalende prijzen stijgt XRP juist. Dat lijkt te maken te hebben met de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC moet bepaalde documenten aan de rechter laten zien die erg gunstig kunnen zijn voor Ripple.

Maar let wel op dat je niet in XRP investeert vanwege een voorspelling van de Simpsons, die bestaat namelijk niet. De afbeelding die rondwaart is nep.

Terra’s Do Kwon is spoorloos verdwenen

Terra (LUNA) en Luna Classic (LUNC) waren vorige week erg populair, maar deze week was wisselvalliger. De koers lijkt een top te vinden. Ondertussen ziet Binance nog steeds brood in de Luna Classic. Deze exchange heeft besloten om de handelskosten te vernietigen om te helpen met het verminderen van de supply. In theorie is dat goed voor de LUNC-prijs.

Verder loopt er nog steeds een strafrechtelijk onderzoek naar Terra-medeoprichter Do Kwon en vijf van zijn collega’s. Maar de Zuid-Koreaanse politie meldt dat hij zich niet wil melden. De man is volgens Interpol zelfs spoorloos verdwenen, daarom is hij op Interpols opsporingslijst geplaatst.

The post Analyse: Crypto-weekoverzicht: enorme inflatie, XRP stijgt en LUNA crasht
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!