Deze week in Cryptocurrency: 18 januari 2019

Mr. Crypto’s Wild Ride

Kijkend naar de start- en eindemarkt caps van deze week, zou je kunnen denken dat het een relatief saaie zeven dagen was. De markt werpt minder dan twee procent van de waarde af, waardoor de totale marktkapitalisatie rond de $ 122B ligt. Het midden van de week zag de markt in zes uur echter bijna vijf procent kelderen voordat hij dat verlies ongeveer een dag later bijna net zo snel weer terugkreeg.

Cryptocurrency marktstatistieken (18-1-19)

De meeste afzonderlijke cryptocurrencies behielden eencijferige winsten en verliezen. Een paar uitzonderingen waren Augur ( 56,85% ), Chainlink ( 20,45% ) en TenX ( 78,94% ). Wat betreft onze top drie:

Bitcoin  zette zijn prijsstabiliteit voort met een prijsdaling van slechts 0,96% .

XRP  daalde tijdens de week met 2,54% .

En  Ethereum  kwam tekort met een verlies van 3,86% in de afgelopen zeven dagen.

 

Wyoming to PotentiallyTokenize Stocks : The Equality State bevindt zich opnieuw in de voorhoede van positieve cryptocurrency-wetgeving. Deze week hebben leden van het Huis Bill 0185 gecreëerd, die de tokenisatie van aandelencertificaten voor bedrijven legaliseert. Naast de uitgifte van aandelen, zou de rekening ook via blockchain juridisch bindend stemmen.

Dit wetsvoorstel is niet het eerste stuk crypto-wetgeving van Wyoming. Zoals we eerder hebben gemeld, heeft de staat wetsvoorstellen gedaan om de regelgeving voor ICO’s te versoepelen, tokens als hun eigen beleggingscategorie te classificeren en een technologie-sandbox te maken om blockchain-technologie te testen zonder overdreven regelgevend toezicht.

Blockchain-bedrijven beginnen ook op te vallen. IOHK, het ontwikkelingsbedrijf achter Cardano, heeft plannen aangekondigd om te verhuizen van Hong Kong naar Wyoming.

College Nerds Challenge Bitcoin: En wanneer we nerds zeggen , is het op de best mogelijke manier. Hoogleraren van MIT, Stanford en Berkeley proberen een nieuwe cryptocurrency te creëren die de bitcoin-transactiesnelheden uit het water blaast zonder concessies te doen aan de centrale decentralisatieprincipes van crypto. De nieuwe crypto Unit-e verwerkt naar verluidt maximaal 10.000 transacties per seconde met een nieuwe vorm van sharding.

Unit-e is het eerste project onder Distributed Technology Research, een non-profit voor het creëren van gedecentraliseerde technologie en ondersteund door investeerders zoals Pantera Capital.

Hetzelfde nummer, ander refrein . Deze poging is niet de eerste (en zal niet de laatste zijn) om koning Bitcoin te onttronen. We zullen moeten wachten tot de lancering van de munt later dit jaar om te zien of het de hype waarmaakt.

Mensen zeggen dingen

Soto tegen SEC: Darren Soto, blockchain’s grootste fan op Capitol Hill, vertelde Cheddar deze week dat de SEC geen jurisdictie zou hebben over de meeste cryptocurrencies. Hij is van mening dat “effectenwetgeving zeer intensief kan zijn”, wat de groei van blockchain-technologie remt. Het congreslid heeft ook zijn geld op de plaats van zijn mond gelegd en twee rekeningen geïntroduceerd die zouden helpen om de VS bovenaan de blockchain-voedselketen te plaatsen. Je tegenbewijs, SEC.

JP vs CZ: Exchange-eigenaren hadden nogal wat te zien in reactie op de recente hack van Cryptopia (zie hieronder). Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) schetste de risico’s van het opslaan van geld zelf, en moedigde gebruikers aan om alleen munten te bewaren op gerenommeerde beurzen of, nog beter, gedecentraliseerde beurzen (DEX’s).

CZ Binance

@cz_binance

Store coins yourself. You fight hackers yourself, and guard from losing wallet yourself. Computer breaks, USBs gets lost.

Store on an exchange. Only use the most reputable, proven secure, exchanges.

Or move to DEX, disrupt ourselves.

CoinDesk

@coindesk

BREAKING: New Zealand-based cryptocurrency exchange @Cryptopia_NZ has gone offline claiming “significant” losses arising from a hack. http://ow.ly/5C4e30njGwL

Kraken’s CEO, Jesse Powell, is het daar niet mee eens. Na CZ’s tweet smeekte Powell volgelingen om “niet meer munten op te slaan op een ruil (inclusief [Kraken]) dan dat je actief moet handelen.”

Jesse Powell@jespow

PLEASE do not store more coins on an exchange (including @krakenfx) than you need to actively trade. Use @LedgerHQ or @Trezor. DEXes are not a panacea — look at The DAO. Open source just means exploits will be discovered sooner (probably not by good guys). 🙏

Pierre Rochard [⚡️]@pierre_rochard

“You fight hackers yourself, and guard from losing [password] yourself. Computer breaks, [2fa] gets lost.”

More individual exchange accounts have been hacked than individual wallets.

Disappointing but not surprising to see “industry leaders” spread bad info. https://twitter.com/cz_binance/status/1085115366508883968

Onthoud altijd: niet je sleutels, niet je crypto .

bron:  Coincentral

Deel dit bericht