ECB wil meer bitcoin en DeFi regelgeving

De recente heftige crash van de cryptocurrency markt zorgt er weer voor dat de crypto industrie op een negatieve manier de aandacht van toezichthouders over de hele wereld aantrekt. De voorzitter van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, riep vandaag op tot verdere regulatie van onder meer bitcoin (BTC) en de decentralized finance (DeFi) sector.

ECB en crypto regulatie

Vandaag gaf Lagarde een speech tegenover het Europees Parlement. Tijdens deze toespraak riep Lagarde heel expliciet op tot verdere regulatie van de crypto industrie. Volgens haar kunnen crypto activa, zoals bijvoorbeeld bitcoin, en DeFi een serieus gevaar vormen voor de rest van de financiële wereld.

“Innovaties in deze onontdekte en niet in kaart gebrachte gebieden brengen de consumenten in gevaar, waar het gebrek aan regelgeving vaak fraude, volstrekt onwettige beweringen over de waardebepaling en heel vaak ook speculatie en criminele transacties dekt.”

Nieuwe crypto regelgeving?

Er ligt al een regelgevend kader klaar vanuit de Europese Unie om binnenkort de crypto industrie te reguleren, het zogeheten Markets in Crypto-Assets (MiCA). Volgens Lagarde schiet deze wetgeving nu al te kort en daarom zou een MiCA II op de korte termijn al nodig zijn. Vooral staking en lendeing van crypto zou hiermee gereguleerd moeten worden.

“MiCA II moet de activiteiten van het staken en uitlenen van crypto-activa, die zeker toenemen, reguleren”

Lagarde is duidelijk van mening dat DeFi  een “reëel risico voor de financiële stabiliteit” is en dat het volledig onder een tweede regelgevingskader zou moeten vallen. Op die manier zou de meest prominente cryptocurrency ter wereld, bitcoin, die uiteraard niet één definieerbare uitgever heeft, in de toekomst ook onder dit regelgevend kader vallen.

“Bitcoin zal niet onder MiCA I vallen, maar hopelijk houdt u daar voor MiCA II wel rekening mee.”

Het lijkt geen toeval te zijn dat Lagarde juist nu zo dringend oproept tot regulatie van de crypto sector. In het recente verleden hebben we namelijk de ondergang van het Terra (LUNA) netwerk gezien, maar ook zagen we grote problemen bij onder meer het crypto leenplatform Celsius. Dit soort taferelen vallen vanzelfsprekend niet in de smaak bij toezichthouders.

The post Analyse: ECB wil meer bitcoin en DeFi regelgeving
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht