Nieuwe president van Colombia is Bitcoin fan

Onlangs won Gustavo Petro de verkiezingen in Colombia en hij zal binnenkort worden ingezworen als president van het land. Dat kan worden opgevat als goed nieuws voor de crypto industrie. Petro heeft in het verleden namelijk al eerder bekend gemaakt dat hij groot voorstander is van bitcoin (BTC) en de rest van de crypto industrie.

Bitcoin president in Colombia

Petro zal op 7 augustus Iván Duque Márquez voor vier jaar vervangen als president van Colombia na het winnen van de tweede ronde van de verkiezingen. De gekozen president sprak in december 2017 over de “kracht” van bitcoin. Petro liet toen doorschemeren dat cryptocurrencies zoals bitcoin de macht bij de overheid en traditionele banken zouden kunnen weghalen en teruggeven aan het volk.

“Bitcoin onttrekt de macht van uitgifte aan de staten en de heerschappij over de munt aan de banken. Het is een gemeenschapsmunt die gebaseerd is op het vertrouwen van degenen die er transacties mee doen, aangezien hij gebaseerd is op de blockchain, wordt het vertrouwen gemeten en groeit het, vandaar zijn kracht.”

Ook liet Petro in 2021 weten dat hij het plan van de president van El Salvador, Nayib Bukele, om thermische energie rondom vulkanen te gebruiken om bitcoin miners van stroom te voorzien steunde. Het lijkt er dus op dat de nieuwe Colombiaanse president fan is van de wereld van cryptocurrencies.

“Virtuele valuta is pure informatie en dus energie,”

Gaat ook Colombia BTC omarmen?

De grote vraag op dit moment is uiteraard of Colombia in de voetsporen zal treden van El Salvador. Dit land werd halverwege het vorige jaar het allereerste land ter wereld waar bitcoin werd verheven tot wettig betaalmiddel. De overheid van El Salvador kocht zelfs miljoenen aan bitcoin voor in de schatkist.

Colombia is echter vele malen groter dan El Salvador. Het land heeft meer dan 50 miljoen inwoners en ook de economie van Colombia is een stuk verder gevorderd dan die van El Salvador. Mocht de nieuwe president besluiten om ook bitcoin tot wettig betaalmiddel te verheffen in Colombia, dan kan dit grote impuls geven aan bitcoin en de rest van de crypto industrie.

The post Analyse: Nieuwe president van Colombia is Bitcoin fan
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht