Energy Web Token – EWT

What is Energy Web Token (EWT)?

EWT is de afgelopen weken vrij vaak besproken in allerlei communities. Vandaag zal ik Energy Web uit te leggen in een lezing van 5 minuten. Ten eerste is Energy Web een wereldwijde non-profitorganisatie. Ze beschrijven dat ze een versneld koolstofarm, klantgericht elektriciteitssysteem kunnen aanbieden door het potentieel van blockchain en gedecentraliseerde technologieën te gebruiken. Laten we er dus in duiken en ontdekken wat dat betekent.

We nemen deze coin onder onze loep met als doel om jou een objectieve kijk te geven op een voor iedereen te begrijpen manier. Dit artikel is niet bedoeld ter promotie.

Energy Web 

EW lanceerde de Energy Web Chain in 2019. De EWC is een openbaar blockchain-platform, ontworpen voor de energiesector. Het is de eerste in zijn soort en wordt sinds de lancering door verschillende grote partners gebruikt. EW wil een gedecentraliseerd besturingssysteem (DOS) opnemen in het platform, wat best interessant is. De DOS is open-source en biedt gedecentraliseerde software en standaarden, waardoor partners technologieën kunnen delen die draait op een gedecentraliseerd netwerk, onderhouden door een aantal behoorlijk grote bekende bedrijven (daarover later meer).

De DOS wordt voornamelijk gebruikt voor twee doeleinden. Traceerbaarheid van schone energie en koolstofemissies en het gebruik van gedistribueerde energiebronnen om de netflexibiliteit te vergroten. Met de DOS is hun doel om hun partners in staat te stellen niet alleen technologie te delen, maar ook om koolstofarme elektriciteitssystemen te bouwen.

Energy Web token - EWT

Algemene info Energy Web Token – EWT 

Naam: Energy Web Token (EWT)

Circulating Supply: 12.072.738
Total Supply: 46.688.195
Max Supply: 100.000.000

Market cap: Onbekend
Huidige prijs: $6,62
Volume (24hr): $1.001.444
Exchange: Liquid, Bitmart

Solutions

EW geeft aan drie oplossingen te bieden in de markt voor: hernieuwbare energie, vraagflexibiliteit en elektrische voertuigen.

Aangezien hun website uitstekend is in het kort beschrijven van deze gebruiksvoorbeelden, raad ik u aan de volgende pagina’s te bekijken:

1) https://www.energyweb.org/solutions/renewable-energy-markets/

2) https://www.energyweb.org/solutions/demand-flexibility/

3) https://www.energyweb.org/solutions/electric-vehicles/

Partners

Misschien wel een van de grootste redenen waarom EWT op de radar van zoveel mensen is geweest, is vanwege hun enorme lijst met ongelooflijke partners. Een volledige lijst van hun partners is hier te vinden: https://www.energyweb.org/work-with-us/our-affiliate-ecosystem/

Het omvat bedrijven zoals Shell, AES, Tenaska en nog veel meer van ’s werelds meest invloedrijke energiebedrijven. In een van hun meest recente Medium-berichten kondigde EW een samenwerking aan met Vodafone om iOT- en blockchain-technologie te brengen voor hernieuwbare en gedistribueerde energie-activa.

(https://medium.com/energy-web-insights/vodafone-business-and-energy-web-collaborate-to-bring-iot-and-blockchain-technologies-to-renewable-aac4d68502de).

De Token (EWT)

De native energy Web Token (EWT) wordt gebruikt om te betalen voor door EW aangeboden diensten, bijvoorbeeld om transacties te betalen binnen het ecosysteem en andere EW-DOS-diensten. De EW Chain ondersteunt ook alle ERC-standaarden, inclusief ERC20-tokens, ERC721, ERC1888-certificaten en nog veel meer.

Sinds de lancering in 2019 (juni) heeft de EW-keten bijna 1,1 miljoen transacties (https://explorer.energyweb.org/) in meer dan 5,5 miljoen blokken uitgevoerd, met maximale transactie kosten van ongeveer 0,00015 EWT per transactie. Dit betekent dat het niet meer dan een paar cent kost om een blok met transacties te vullen.

Gebruikers kunnen communiceren met de EW Chain zonder dat ze EWT rechtstreeks hoeven aan te houden, terwijl een gedelegeerd proxyknooppunt automatisch transactiekosten betaalt in EWT zodra transacties plaatsvinden.

EW biedt een brug om EWT-tokens tussen de EW Chain en het belangrijkste Ethereum netwerk te wisselen, de bridge is te vinden op: https://bridge.energyweb.org/

Wat de token-distributie betreft, er zal maximaal 100.000.000 EWT bestaan ​​en deze worden als volgt verdeeld:

Het is mij (op het eerste gezicht) onduidelijk wanneer deze lockup periods zijn begonnen, en dus onduidelijk wanneer deze tokens worden ontgrendeld. Daarom is het mij niet duidelijk hoeveel Energy Web Tokens er momenteel in omloop zijn en worden verhandeld op secundaire markten. Een bot in hun Telegram-kanaal stelt echter dat er vandaag (17 juni 2020) ongeveer 47 miljoen EWT in omloop zijn. Er zijn echter 24 miljoen EWT in handen van grote energiebedrijven, 23 miljoen EWT was in particuliere financiering aan gelieerde ondernemingen en de initiële tokenverdeling is afkomstig van validators en leden van de eerste ronde.

Dit betekent dat het daadwerkelijke circulerende aanbod op beurzen veel lager is, en daarom lijkt het een schaars teken dat om deze specifieke reden zo veel in prijs is gestegen.

Token verdeling Energy Web Token - EWT

Wat denken wij van Energy Web Token – EWT? 

Het is duidelijk dat we het hier hebben over een veelbelovend project, zoals vele anderen onlangs hebben ontdekt (EWT heeft de afgelopen 30 dagen een prijsstijging van 320% gezien). Het is duidelijk dat de energiebedrijven EWT niet snel zullen verkopen, omdat ze het nodig hebben om de EW-oplossingen te gebruiken.

Met een circulerend aanbod van 47 miljoen en een prijs van $ 7,4 per EWT zou EWT momenteel op de 31e plaats staan ​​wat betreft marktkapitalisatie. Ongeacht of Energy Web een veelbelovend project is, ik zal momenteel geen EWT kopen totdat de prijs daalt of het circulerende aanbod verder is toegenomen (meer EWT op secundaire markten).

Persoonlijk vind ik het risico te groot om een ​​token te kopen dat op korte termijn zo veel is toegenomen en dat schaars is omdat partners en gelieerde ondernemingen hun tokens vasthouden. Mensen hebben hier misschien een andere mening dan ik, en dat begrijp ik volledig. Ik blijf echter investeren in de dingen die ik begrijp en ik weet simpelweg nog niet genoeg over de risico’s hiervan. Daarom zal ik eerst meer onderzoek doen en lezen, voordat ik überhaupt een EWT koop.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.
Cryptobieb Over ons Marco

Door Marco van den Heuvel

Het bericht Energy Web Token – EWT verscheen eerst op CryptoBieb.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

 

Deel dit bericht

Geef een reactie