Filecoin

Filecoin (FIL) is een gedecentraliseerd opslagsysteem met als doel om belangrijke informatie te bewaren. Het project heeft in het begin 205 miljoen opgehaald in 2017 en volledig live gegaan halverwege 2020.  Filecoin is een open protocol en wordt gebacked bij een blockchain dat wijzigingen opslaat van de mensen welke participeren aan het netwerk, deze transacties wordt de token FIL voor gebruikt, de token van Filecoin. Filecoin logo

Het project is ontwikkeld door de Amerikaanse scientist Juan Benet, welke ook andere complexe systemen heeft ontwikkeld en een goede reputatie heeft. Wat Filecoin uniek maakt is dat de data wordt opgeslagen op een gedecentraliseerde manier, wat het tegenovergestelde is dat bedrijven als Amazon Webservices of Cloudfare. Deze worden beheert door één bedrijf welke alles controleert. Met Filecoin kan je zelf beheerder worden van je eigen data in een wereld waar data steeds centraler en belangrijker wordt. De token van Filecoin heet Filecoin en is te verhandelen op Bitcoinmeester, Bitvavo en Litebit.

Filecoin koers – De prijs van Filecoin

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Filecoin. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Filecoin verwachting – De laatste Filecoin koers

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

Zo is het team achter Filecoin dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Filecoin toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit.

Filecoin kopen of verkopen

Wil je Filecoin kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitvavo, Bitcoinmeester, Litebit en Binance.

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Filecoin kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Het bericht Filecoin verscheen eerst op Biflatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

 

Deel dit bericht

Geef een reactie