V-ID Data Integrity Verified – VIDT

V-ID, Data Integrity Verified

V-ID, Data Integrity Verified is een Nederlands bedrijf dat blockchain technologie gebruikt om digitale bestanden te beveiligen tegen manipulatie en zo bedrijven beschermt tegen digitale fraude. Bedrijven kunnen V-ID gemakkelijk gebruiken via hun portal, zowel manueel als geautomatiseerd met behulp van API’s.

V-ID heeft momenteel zo’n 40 actieve klanten, waaronder Airbus, AmSpec en Nijenrode. Afgelopen maand zijn er zo’n 120.000 documenten beveiligd met behulp van VIDT. Het bedrijf heeft meerdere use cases, zoals het beschermen van de authenticiteit van diploma’s, meetcertificaten en rapporten, facturen en contracten, bouwrapporten en sensordata.

We nemen deze coin onder onze loep met als doel om jou een objectieve kijk te geven op een voor iedereen te begrijpen manier. Dit artikel is niet bedoeld ter promotie.

V-ID Data Integrity Verified proces schema

Data Integrity Verified oftewel Data Verifiëren

In eenvoudige termen valideert een klant een bestand om er een vingerafdruk / stempel van op te slaan in de blockchain. Het bestand kan later worden geverifieerd – en vergeleken worden met het originele bestand. Dit kan dus handmatig of automatisch worden gedaan. Als er iets is veranderd, zal het systeem dit aangeven. Deze methode kan worden gebruikt voor bestanden zoals pdf’s (facturen, contracten) maar ook voor beveiligingsbeelden, database-archieven, audit trails, trackinggegevens en zelfs met fysieke objecten zoals een schilderij van Rembrandt.

Algemene info VIDT Datalink (VIDT)

Naam: V-ID Data Integrity Verified – VIDT

Circulating Supply: 46.282.792
Total Supply: 56.883.808 ***

Market cap: $26.654.568
Huidige prijs: $0,574188
Volume (24hr): $2.155.348
Exchanges: Binance, Kucoin, Uniswap, Idex.

***(11 miljoen coins zijn gereserveerd voor de validatiepool en zijn dus niet echt in omloop. Slechts 7% is in handen van het team en hun adviseurs, deze 7% wordt vrijgegeven tegen 20% per jaar. De rest van de token supply is momenteel al in omloop)***

V-ID Data Integrity Verified VIDT Icon

V-ID Data Integrity Verified (VIDT) kopen en verkopen

V-ID Data integrity Verified (VIDT) kopen en verkopen. V-ID Data integrity Verified (VIDT) kan worden gekocht op de volgende exchanges:

Use cases

Voor het Internet of Environments project zijn er meerdere partijen, zoals IBM, LTO Network, Factorylab op dit moment bezig met het valideren van milieugegevens. IBM financierde het project en koos voor de technologie van VIDT Datalink.

Er is een mooie video van de teams die samen de eerste sensor plaatsen op het dak van de IBM Headquarters in Amsterdam. Dit project wordt momenteel opgeschaald met behulp van ‘Corona Safety Indicators’ die de luchtkwaliteit van ruimtes analyseren.

CASE Studie

V-ID heeft een gezamenlijk project met FTM waarbij documenten, zoals certificaten en medische dossiers, veiliggesteld worden voor regeringen in het Midden-Oosten, waaronder in Afghanistan. Dit is naar onze mening een echt voorbeeld van adoptie van de diensten die V-ID aanbiedt. Het project begint volledig zodra de vergrendeling is beëindigd. Er is ons verteld dat het potentieel heeft om op te schalen naar andere landen. We verwachten binnenkort meer nieuws en aankondigingen hierover.

Eerder dit jaar onthulde V-ID een platform met de naam VIDT Datalink. In dat platform kunnen gegevens van elk publicatieplatform en cloudservice naadloos worden verankerd aan meerdere blockchains. Het wachten is momenteel op een volledige whitepaper met alle details omtrent dit platform. In VIDT Datalink zit IBM Cloud geïntegreerd maar ook providers zoals AWS en Azure kunnen verbinding maken met het netwerk.

Onlangs kondigde het team een nieuwe use case aan: namelijk NFT’s (met een nieuwe token, VIDTC). Zoals in andere (recente) artikelen zijn NFT’s een geweldige ontwikkeling binnen de blockchain technologie. VIDT heeft de connecties en technologie om een ​​belangrijke speler te worden binnen deze industrie. De focus hierbij ligt momenteel op 3 dingen: luxegoederen, bedrijfsaandelen en sociale privileges. De eerste NFT werd uitgegeven voor een Rolex Milgauss uit 1956 in samenwerking met Amsterdam Vintage Watches. Ook lijkt het er op dat V-ID het eerste bedrijf wordt dat juridische toestemming krijgt om NFT’s uit te geven voor bedrijfsaandelen. Het team werkt samen met Firm24, een onderneming die 30.000 Nederlandse bedrijven heeft opgericht met behulp van hun online platform.

Een aantal case studies van V-ID kunnen worden gevonden op: https://about.v-id.org/casestudies/.

Onlangs is VIDT gelist op Binance. Dit was een enorme prestatie van het team en draagt verder bij aan de adoptie en groei van V-ID. VIDT is daarnaast ook te koop op Kucoin, Idex en Uniswap. V-ID timmert behoorlijk aan de weg en het aantal klanten neemt snel toe. Het team loopt hierbij al een jaar vooruit op hun oorspronkelijke planning.

Waarom VIDT? Wat drijft de waarde van de token?

VIDT maakt validaties mogelijk. Elke keer dat een validatie wordt uitgevoerd binnen het netwerk wordt deze betaald met VIDT. Hiermee worden alle noodzakelijke details geregistreerd om het bestandstype, de validatie locatie, de tijdstempel en de identiteit van de validator te achterhalen. VIDT vereenvoudigt de betaling van dynamische transactiekosten op meerdere blockchains en biedt transparantie omdat alle transacties op het live Dashboard ingezien kunnen worden.

De token wordt dus gebruikt binnen het gehele ecosysteem. Klanten betalen in euro’s/dollars en hoeven zelf niets moeilijks met cryptocurrencies te doen. Sommige klanten hebben zelfs nog nooit blockchain gebruikt. Klanten kopen bundels van VIDT-tokens die naar hun portemonnee worden gestuurd. Deze worden vervolgens achter de schermen gebruikt als clients bestanden slepen / neerzetten of – meer gebruikelijk – bestanden valideren en verifiëren met behulp van API’s

VIDT tokens die worden gebruikt vanuit portefeuilles van klanten worden naar de validatie-portefeuille gestuurd. Elke maand wordt 20% van de VIDT die voor validaties wordt gebruikt verbrand en 10% wordt op willekeurige tijdstippen gedurende de maand teruggekocht van de open markt (exchanges). Dit vult de hoofd-portefeuille aan die VIDT naar de portefeuilles van de klant verzendt. Hiermee wordt de supply (het aanbod) van VIDT steeds kleiner (vorige maand werden bijvoorbeeld 91,5k tokens verbrand) terwijl er altijd een lichte koopdruk is van buybacks (vorige maand werden 45k tokens gekocht van de open markt). Ook deze transacties kunnen allemaal ingezien worden binnen het dashboard.

V-ID Data Integrity Verified VIDT Dashboard

Wat vind ik van V-ID?

Ik ben V-ID toevallig tegengekomen nadat ik opzoek was naar crypto bedrijven die daadwerkelijk een probleem oplossen en toegevoegde waarde brengen aan het hedendaagse leven. Begin januari heb ik de kans gekregen om met de CEO en co-founder (Marnix) en lead business developer (Joshua) te spreken via een zoom meeting. Tijdens deze meeting stelde ik meerdere vragen die ik nog had na mijn onderzoek. Deze vragen werden zo indrukwekkend beantwoord en toegelicht dat ik meteen overtuigd was.

Na dit gesprek ben ik meteen even langs geweest in de community en het viel mij op hoe actief hun community was, terwijl het toen der tijd nog een redelijke kleine community was. Een community die hardop durfde te dromen en die overtuigd was (net als ik) van het succes van VIDT.

Momenteel zit ik in het afstudeerjaar van international finance & control op de Avans Hogeschool van applied science. Tijdens mijn studie komen modules aan bod die veel met VIDT te maken hebben, zoals auditing. De eerste module waar ik mee te maken kreeg was de ENRON case, ik moest hierbij meteen denken aan hoe VIDT hierin een rol zou kunnen spelen.

V-ID is een bedrijf met enorm veel groeimogelijkheden. Met de VIDT Datalink techniek kan er jaarlijks vele miljarden aan schade worden voorkomen. Tot nu toe heeft V-ID alleen al meer dan 40 klanten die gebruiken maken van hun service. Het team zoekt echter ook actief naar andere bedrijven die de VIDT Datalink techniek naar de markt willen brengen. De potentie lijkt eindeloos.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Mohammed Zariouh

Door Mohammed Zariouh

Het bericht V-ID Data Integrity Verified – VIDT verscheen eerst op CryptoBieb.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

 

Deel dit bericht

Geef een reactie