Sinds de bodem in 2022 is solana (SOL) één van de meest populaire cryptocurrencies die je kunt vinden. De koers is dan ook met ongeveer 2400% gestegen. Volgens een analist zit er echter nog meer kruit in het vat.

Gaat solana nog verder stijgen?

Ryan McMillin, Chief Investment Officer (CIO) van het Australische crypto-investeringsfonds Merkle Tree Capital, verklaarde volgens BitcoinSistemi dat de stijging nog niet voorbij is. Het koersdoel van dit fonds ligt namelijk op 400 Amerikaanse dollar – dat is bijna 3 keer zoveel als het huidige niveau van 142 dollar.

Dat zou komen doordat memecoins hun opwaartse trends vermoedelijk nog niet gestaakt hebben. Tegenwoordig is de Solana-blockchain het thuis van verschillende populaire nieuwe memecoins. Daarbij moeten we denken aan dogwifhat (WIF), bonk (BONK) en zelfs jeo boden (BODEN) en doland tremp (TREMP).

De namen van de twee laatstgenoemde coins zijn verbasteringen van de twee Amerikaanse presidentskandidaten, alhoewel ze op geen enkele manier verbonden zijn met de twee politici.

“Memecoins zullen [verder stijgen naarmate de bullmarkt voortduurt]. Memecoins zijn absurd en speculatief, maar ze kunnen wel andere, duurzamere gebruiksdoelen [naar de Solana-blockchain] brengen, zoals het tokeniseren van activa uit de echte wereld,” concludeert McMillin.

De topman voorziet een koersdoel van 400 dollar rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. De koers zou bovendien extra gesteund worden doordat het Amerikaanse Ministerie van Financiën de economie extra probeert te stimuleren alvorens de verkiezingen.

SOL koers gevoed door memecoins, netwerkgroei

Zoals McMillin al zegt zijn memecoins op dit moment een belangrijke bron van groei voor Solana. Het netwerk zou volgens andere analisten deze week nog Ethereum (ETH) in kunnen halen op het vlak van waarde die het omzet. Memecoin-transacties zijn momenteel een belangrijke inkomstenbron, en in maart oversteeg Solana Ethereum zelfs in het on-chain handelsvolume.

Momenteel is alle uitstaande SOL bijna 64 miljard dollar waard. Een koersstijging tot 400 dollar zou zorgen voor een marktwaarde van ongeveer 180 miljard dollar. 400 dollar zou bovendien een nieuwe all-time high betekenen, het huidige record staat namelijk rond de 240 dollar.

Claim 10 euro gratis op Bitvavo

Nog geen account bij Bitvavo? Dan heeft de Nederlandse cryptobeurs in samenwerking met Crypto Insiders een mooie actie: nieuwe gebruikers ontvangen nu 10 euro gratis tegoed wanneer zij via deze link een account aanmaken. Handel samen met meer dan 1 miljoen Nederlanders in meer dan 200 verschillende cryptocurrencies, waaronder solana en natuurlijk bitcoin (BTC).

Pak €10,- gratis!

Het bericht Solana koers binnenkort naar $400? Investeringsfonds legt uit hoe verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!