Litecoin stijgt flink in aanloop naar nieuwe halving

De vergelijking tussen litecoin (LTC) en bitcoin (BTC) wordt in de wereld van cryptocurrencies snel gemaakt. Waar men vaak refereert naar bitcoin als het digitale goud, wordt litecoin ook wel het digitale zilver genoemd. Deze twee cryptocurrencies zijn beiden een gedecentraliseerde peer-to-peer currency die al een langere tijd meegaan. De software-code van Litecoin is zelfs gebaseerd op de Bitcoin blockchain.

Charlie Lee, de bedenker van Litecoin, creërde het ‘digitale zilver’ omdat hij ontevreden was over de lange wachttijden van bitcoin transacties. LTC zou naar zijn zeggen meer bedoeld zijn om te dienen als dagelijks betaalmiddel, waar bitcoin meer een store of value zou zijn.

Litecoin heeft de block time van Bitcoin door 4 gedeeld, zodat die i.p.v. 10 minuten slechts 2,5 minuut bedraagt.

LTC halving

LTC heeft net als BTC te maken met een zogenoemde halving. Dit houdt in dat de beloningen voor het minen van een nieuwe block gehalveerd worden. Voor het digitale zilver staat deze gebeurtenis echter een jaar eerder gepland dan voor bitcoin. De aankomende Litecoin halving staat namelijk gepland voor augustus 2023. De block reward zal dan worden gehalveerd van 12,5 LTC naar 6,25 LTC. Bij de eerstvolgende Bitcoin halving, die gepland staat voor maart 2024, zullen de beloningen op het netwerk gehalveerd worden van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

Litecoin koers

De koers van litecoin is inmiddels flink gestegen in de afgelopen tijd, wat naar alle waarschijnlijkheid te maken heeft met de aankomende halving. In de afgelopen maand is de koers namelijk met zo’n 41% gestegen naar $77. In dezelfde periode zijn andere grote cryptocurrencies als bitcoin en ethereum (ETH) respectievelijk met 19% en 26% gedaald. Het LTC/BTC paar steeg zelfs naar zijn hoogste punt van heel 2022. Het boekte namelijk maar liefst een winst van 50% ten opzichte van bitcoin.

Volgens data van CoinMarketCap is LTC ook de hardste stijger over de afgelopen zeven dagen en in de afgelopen 24 uur is de koers met zo’n 12% gestegen.

The post Analyse: Litecoin stijgt flink in aanloop naar nieuwe halving
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht