Mexicaanse miljardair wil de eerste Bitcoin (BTC) bank in het land opzetten

Nadat het historische nieuws naar buiten kwam dat El Salvador het eerste land werd waar bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel zou worden, kwamen geluiden naar buiten van buurlanden die eventueel iets soortgelijks ook wel zagen zitten.

Een van die landen was Mexico. Mexicaanse senatoren lieten weten hard achter de schermen aan het werk te zijn om vergelijkbare omarming van crypto in het land aan te sturen. Ook klinken nu geluiden uit de Mexicaanse private sector die hetzelfde willen bewerkstelligen.

Ricardo Salinas Pliego heeft grootse plannen

De op-twee-na rijkste man van Mexico, Ricardo Salinas Pliego, liet onlangs weten dat zijn steun voor bitcoin onverminderd was en verdere inmengingen in de wereld van cryptocurrencies op de agenda staat. 

Salinas liet aan het einde van vorig jaar weten dat hij zeker 10% van zijn portfolio in cryptocurrencies had zitten. Pliego is een uitermate vermogend man. Zijn vermogen wordt volgens Bloomberg namelijk op bijna $16 miljard geschat. 

Daarnaast is Pliego de oprichter van Grupo Salinas. Dit conglomeraat bezit onder meer grote televisiezenders, een winkelketen voor elektronische apparaten, maar ook een van de grootste banken in Mexico; Banco Azteca

Banco Azteca

Pliego heeft de touwtjes in handen bij deze grote Mexicaanse bank en liet via Twitter weten dat de bank druk bezig is om een omschakeling naar crypto te bewerkstelligen. Banco Azteca zou dan de eerste bank in Mexico zijn die bitcoin, en wellicht andere cryptocurrencies, zal accepteren als betaalmiddel.

Pliego reageert op Twitter op een bericht van Michael Saylor, CEO van Microstrategy, waarin Pliego bevestigt dat hij nog altijd even lovend over bitcoin en crypto in het algemeen is.

Banco Azteca heeft een jaarlijkse omzet van $2,58 miljard is gevestigd in onder meer Mexico, Guatemala, Panamá, Honduras en Peru. 

Mocht dit plan van Pliego en zijn bank uiteindelijk het daglicht zien zal dit een grote stap zijn voor het Midden-Amerikaanse land. De steun in Mexico voor meer adoptie van crypto is in ieder geval groot. Laten we hopen dat andere machtige personen in Mexico een voorbeeld zullen nemen aan Pliego.

The post Analyse: Mexicaanse miljardair wil de eerste Bitcoin (BTC) bank in het land opzetten
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht