Prijzen van ICO projecten blijven dalen.

Volgens nieuwe gegevens zijn de initiële muntaanbiedingen (ICO’s) niet zo populair als ooit in de crypto-arena. En zijn de prijzen van de respectieve ICO-projecten met ongeveer 95 procent of meer gedaald.

Er was een tijd dat de crypto-ruimte met ICO’s werd bewerkt en hun populariteit op een historisch hoogtepunt was. Het proces van een ICO leek eenvoudig genoeg. Meestal probeerde een nieuwe onderneming of startup om kapitaal aan te trekken. Dit door beleggers die geld in hun projecten verzamelden toegang te bieden tot een speciale, nieuw ontworpen cryptocurrency. Deze zou hun toegang zou kunnen verlenen tot de goederen en diensten van het bedrijf. De betreffende startup verdiende het benodigde geld en investeerders hadden nu een nieuw muntstuk dat ze aan hun profielen konden toevoegen. Het was een win-winsituatie..werd gedacht.

In het afgelopen jaar hebben ICO’s een vervelende verschijning gekregen voor liefhebbers van digitale valuta. Veel van de bedrijven die ICO’s hebben gehouden, zijn nep of er was fraude in het spel. Een aantal waren slechts enkele maanden bezig met hun activiteiten en  verdwenen. Zo zijn ze weggelopen met het zuurverdiende geld van beleggers. Ze eindigen met rijkdom in hun zakken, terwijl al hun investeerders een zinloze munt en een verduisterde toekomst achterlaten.

Hoeveel is er verloren gegaan?

Naar schatting is in 2018 alleen al $ 500 miljoen of meer verloren gegaan aan nep-ICO’s. Dat is meer dan een verdrievoudiging van de hoeveelheid geld die in 2017 verloren is gegaan. In feite zijn de zaken zo slecht geworden dat de Securities and Exchange Commission (SEC) zich nu harder opstelt tegen ICO’s en bedrijven die er mogelijk niet in slagen om ze correct te registreren.

Dit is waarschijnlijk de reden achter de plotselinge ondergang in de meeste ICO-prijzen . Onlangs hebben durfkapitaalfondsen zoals Pantera Capital beweerd dat ongeveer 25 procent van de recente ICO-projecten waarin ze hebben geïnvesteerd nep waren of zich niet hielden aan de huidige regels en voorschriften van de SEC. Ze worden dus geconfronteerd met twee mogelijke gevolgen: ze worden of gedwongen om hun klanten terug te betalen, of worden ze volledig uitgeschakeld.

Altcoins zijn ook slachtoffers

Tegelijkertijd is de crypto-ruimte gevangen in winterse omstandigheden. Bij het onderzoeken van de huidige prijzen van bitcoin en zijn concurrerende crypto-neven , kan men zien dat de prijzen van vrijwel elke bestaande munt zijn aangetast, waarbij coins zoals Ethereum en EOS de zwaarst getroffen zijn. Ethereum is bijvoorbeeld sinds het begin van het jaar met ongeveer 94 procent gedaald, terwijl EOS met meer dan 91 procent is gedaald. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Wat zal 2019 ons brengen? Mijn ogen zijn gericht op BTC.

 

 

 

Bron:    www.livebitcoinnews.com