President grootse Koreaanse Bitcoin beurs opgepakt – controversiële crypto wet wordt herzien

Lee Jung-hoon, voormalig president van Bithumb, de grootste cryptocurrency-exchange van Zuid-Korea, is zojuist overgedragen aan de autoriteiten. Dat meldt Coindesk op 26 april.

Bithumb werd vorig jaar september door de politie binnengevallen. Jung-hoon zou namelijk betrokken zijn bij een fraude omtrent een initial coin offering (ICO) van een cryptocurrency genaamd BXA in 2018.

In gerelateerd nieuws zegt Kim Boo-kyum dat hij de nieuwe wetgeving voor crypto als bitcoin (BTC) in Zuid-Korea wil herzien. Dat meldt KBS World op 26 april.

Boo-kyum werd vorige week voorgedragen als de kandidaat voor de nieuwe minister-president van het land. Het land wil vanaf 2022 nieuwe belastingwetgeving invoeren die mensen verplicht 20% op hun winst op crypto af te dragen.

De nieuwe wet heeft zeer veel kritiek ontvangen in Zuid-Korea. Mensen eisten zelfs om het ontslag van Eun Sung-soo, voorzitter van de Financial Services Commission (FSC), de financiële toezichthouder van het land. Hij beweerde namelijk dat crypto geen intrinsieke waarde hebben.

Volgens de publicatie acht de premier kandidaat het nodig om nog eens goed naar de kwestie te kijken om ervoor te zorgen dat er geen onnodige slachtoffers vallen door de wetgeving. De handel in crypto is zeer populair in Zuid-Korea.

Onlangs zei bovenstaande toezichthouder, Sung-soo, dat wellicht in september alle crypto-beurzen in Zuid-Korean moeten sluiten, aangezien tot nu toe nog niemand een aanvraag heeft ingediend voor een nieuwe verplichte vergunning.

The post Analyse: President grootse Koreaanse Bitcoin beurs opgepakt – controversiële crypto wet wordt herzien
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht