Coin uitgelicht: Pundi X

Pundi X is een complete oplossing voor een contactloze/mobiele POS (kassa). Je kunt betalen met een Pundi X kaart, er bestaat een kassa (XPOS) en tegenwoordig zelfs een telefoon op blockchain.

Wat is Pundi X

PundiX heeft een blockchain ontwikkeld genaamd: f(x). Ze staan ervoor dat het huidige blockchain landschap niet gebruiksvriendelijk genoeg is en hun missie is dat cryptocurrency kopen makkelijker moet zijn als het kopen van een flesje water. Op dit moment hebben ze de blockchain voor test doeleinden al werkend. Ze zijn er echt van overtuigd dat dit een ‘game changer’ is. Tevens beloven ze echte voorbeelden om dit te bewijzen.

De CEO van Pundi X, laat zien hoe eenvoudig hun complete oplossing werkt. Je gaat naar een winkel met een XPOS hier bestel je wat eten en drinken. Je hebt een Pundi XPASS kaart om af te rekenen bij deze kassa. Direct krijg je een afschrift die gekoppeld is aan je mobiele wallet. Tevens kun je via deze kassa cryptocurrency kopen en verkopen.

 

Het Team van Pundi X

Team Pundi X opereert wereldwijd met fysieke kantoren in Jakarta, Londen, São Paulo, Seoul, Tokio, Shenzhen en Singapore. Ze hebben meer dan 150 fulltime collega’s vanaf augustus 2018, de helft van het team is gericht op R & D (research en Development).

PundiX

 

Voordelen van PundiX

Je ziet het bij de meeste crypto-gerelateerde projecten, het verhaal ziet er mooi uit, maar wat zijn nu echt de voordelen van het product.

  • Directe transacties
  • Verkopers kunnen betalingen in locale valuta ontvangen i.v.m. huidige fluctuaties
  • Ondersteuning van vele cryptocurrencies
  • Direct crypto’s kopen via XPOS
  • Verkopers krijgen 65% van de transacties fee terug, de overige 35% wordt van de totale supply verwijderd
  • Geen banken nodig
  • Reeds werkende XPOS apparaten in UK, Singapore, korea, Zwitserland, Hong Kong etc.
  • Het festival Ultra in Taiwan met 30000 bezoekers heeft de XPOS oplossing twee dagen succesvol gebruikt voor de verkoop van eten en drinken

Zoals hierboven aangegeven worden er per XPOS transacties dus tokens uit de omloop gehaald. Dit zal in de loop van de tijd de vraag flink verhogen. Op dit moment is het nog een ERC-20 (ETH) token maar dit zal niet lang zo blijven, aangezien ze hun eigen blockchain in ontwikkeling hebben.

Pundi X blockchain

De f (x) blockchain is op dit moment in de test fase. Elke XPOS is een Node; alle gegevens van een XPOS zullen worden opgeslagen in deze blockchain. De code van de besturingssystemen en f(x) blockchain zullen open source worden. Hierna is deze blockchain pas echt gedecentraliseerd.

De X Phone

We hebben al meerdere blockchain telefoons voorbij zien komen zoals de Finney Smartphone en de HTC Exodus. Echter hebben we nog geen echte toestellen gezien. Maar Pundi X laat hier een live versie zien. Het komt er op neer dat gebruikers complete controle krijgen over de data die zij delen via hun smartphone. Ook alle X Phones zullen een node worden in de blockchain.

Pundi X

Ga naar de Officiele website van Pundi X
Pundi X Twitter

Deel dit bericht