Coin uitgelicht: Qredit – betalingsplatform met Nederlandse roots!

Qredit is een betalings platform van Nederlandse bodem. Het doel van Hodler Enterprises is dat cryptocurrency bereikbaar moet zijn voor iedereen. Qredit is een combinatie van de moderne ARK-functionaliteit met de unieke functies van een eigen blockchain.

Qredit word ontwikkeld om een betalings probleem op te lossen. In Nederland kennen we bijvoorbeeld: Mollie, MultisafePay of Ogone. Qredit is een cryptocurrency tegenhanger. NFC techniek zorgt ervoor dat kopers en verkopers een fysieke kaart kunnen gebruiken. De ‘Qredit Card’ kan ook gebruikt worden om andere tokens te ontvangen die op het platform aanwezig.

Team en Road tot nu toe

De ICO die gestart is onder de naam Qredit had een ander doeleinde. Het platform is bedacht als belonings-/spaarsysteem voor verkopers en kopers. Het bedrijf is begonnen met het ontwikkelen van het platform op basis van Neblio (zie: https://nebl.io/). Gedurende de ontwikkeling van dit platform, zijn ze erachter gekomen dat veel verkopers Qredit wilden gaan gebruiken als betalingsoplossing in hun online winkel. Indien dit op het Neblio-platform wordt ontwikkeld, moet er een transactie fee in NEBL worden afgedragen om de XQR-tokens te versturen. Dit betekend dat er altijd NEBL in de wallet aanwezig moet zijn om transacties te betalen.

qreditroadmap

Er is een aantal maanden geleden besloten om het platform op te bouwen op basis van een eigen blockchain. Qredit heeft ICO-investeerders de kans gegeven om hun investering terug vragen. Volgens Qredit heeft ongeveer 70% hier gebruik van gemaakt.

Met een zelf ontwikkelde blockchain is Qredit de fee om tokens te verzenden. Integratie met webshops zou makkelijker moeten verlopen. Zoals hierboven aangegeven hebben ze ARK code-base gebruikt voor de nieuwe ontwikkelingen. In augustus van dit jaar is het nieuwe platform gelanceerd. Tevens heeft Hodler Enterprises, het bedrijf achter Qredit (https://hodler.enterprises/), hier wallets voor gemaakt die op een aantal platformen beschikbaar zijn.

 

Het team van Qredit:

Eigen wallets

Qredit heeft zijn eigen wallet ontwikkeld, deze is op dit moment alleen nog beschikbaar voor Android. De IOS versie zou er binnenkort aan moeten komen. Ook kan er een paper wallet gemaakt worden en is er een windows, macOS en een Linux versie beschikbaar. De

qredit app            

Toekomst

In de planning staat dat in 2019 het ‘QAE’ protocol gelanceerd wordt. Verkopers krijgen de mogelijkheid om Smart Contracts te maken. De whitepaper beschrijft tevens nog een aantal plaatsingen op Exchanges. Ze zijn op dit moment bezig met Cryptopia en Blocknet Er is er tot nu toe 1 waar op Qredit terug te vinden is; Altilly. In de komende tijd zullen we gaan zien of Qredit zich ook duidelijk kan gaan onderscheiden van andere soortgelijke projecten. We zijn benieuwd!

Op dit moment is Qredit alleen nog te vinden op Altilly. Er loopt nu een trading competition op Altilly waarbij je kans kan maken op een Nissan 350Z! Ook zijn er prijzen te winnen tot 4 030 000 XQR.

Meer informatie over Qredit?

Deel dit bericht