VanEck lanceert prijsindex Bitcoin voor financiële instellingen

VanEck lanceert prijsindex Bitcoin voor financiële instellingen

 

VanEck maakt Bitcoin-index op basis van prijzen van in de VS gevestigde OTC-handelsplatforms.Het bedrijf hoopt dat deze tool regelgevers zal verzachten.

VanEck’s dochteronderneming MV Index Solutions heeft Bitcoin- index MVIS Bitcoin US OTC Spot Index gelanceerd . Dit nieuwe beleggingsproduct zal de bitcoin-prijs van Bitcoin laten zien. Verzameld door drie toonaangevende OTC-liquiditeitsproviders: Genesis Trading, Cumberland en Circle Trade.

“We zijn verheugd de eerste provider te zijn die een bitcoin-index op de markt brengt op basis van de prijsstellingsfeed van OTC-handelskantoren. Dit maakt het voor klanten die zonder voorschrift handelen mogelijk om deze index te gebruiken als een betrouwbare benchmark voor hun transacties of potentiële beleggingsproducten. “Aldus Thomas Kettner, Managing Director bij MV Index Solutions.

MVIS Bitcoin US OTC Spot Index zou financiële instellingen een volledig nieuwe tool moeten bieden voor het monitoren van de Bitcoin-prijs. Voorheen verkreeg men alleen gegevens van cryptocurrency-uitwisselingen. De nieuwe index zal hen voorzien van betrouwbaardere en transparantere gegevens over prijsbepaling.

MVIS maakt belangrijke vorderingen bij het verstrekken van betrouwbare en transparante gegevens aan de institutionele gemeenschap voor de Bitcoin-markt.We zijn blij dat Circle’s OTC-platform, Circle Trade, deelneemt aan de MVIS-spotindex voor de cryptocurrency”. Zegt Elisabeth Carpenter.

Aangezien over-the-counter handelsplatformen worden gereguleerd door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), hoopt het bedrijf de bezorgdheid van de regelgeving over mogelijke prijsmanipulaties op cryptocurrency-markten weg te nemen.  Gisteren werd al gemeld dat het Amerikaanse ministerie van Justitie een onderzoek instelde naar kabelgerelateerde prijsmanipulaties. Die mogelijk de aanleiding vormden voor de spectaculaire crypto-verzameling vorig jaar.

VanEck en SolidX dienden aanvragen in bij SEC voor het lanceren van bitcoin-ETF’s. Maar de Commissie die het vonnis in de zomer moest afgeven, stelt de beslissing uit tot maart 2019.