Wat is een Smart Contract?

Smart contract is een computercode die de uitvoering van bepaalde overeenkomsten vereenvoudigt en een tussenpersoon overbodig maakt. Slim contract en blockchain zijn gerelateerde technologieën, omdat dit laatste een slim contractenplatform is. Met andere woorden, een smart contracts is op de blockchain vastgelegd.
Er zijn talloze slimme contractaanvragen en contracten voor slim contractgebruik.

 

Wat is een Smart Contract?

Bezorgdiensten kunnen een voorbeeld zijn voor smart-contract : een smart contract kan automatisch geld overboeken naar een koerier zodra een pakket is afgeleverd. Het is niet nodig om traditionele contracten te ondertekenen – de afzender vult slimme contracten met cryptocurrency in en vervolgens gebruikt het slimme contract munten (bitcoin en smart contract kunnen een voorbeeld zijn) om alles af te handelen.

Met andere woorden, een slim contract voert wat in de code is geschreven uit als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Het maakt transacties transparant, fraudebestendig, sneller en onomkeerbaar en vereist geen centrale autoriteit. Het is gewoon code die twee partijen helpt samen te werken zonder tussenpersoon.

Het begrip smart contracts wordt al meer dan 20 jaar besproken. Maar het was pas met de komst van blockchain-technologie dat het de kans kreeg voor een bredere benutting.

smart contracts kunnen handig zijn voor het uitwisselen van geld, eigendommen of andere activa, het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het vermijden van wachtwoorden voor goedkeuringen, het volgen van voorraden, het automatiseren van dividendbetalingen, het beheren van uw persoonlijke gegevens en zelfs het bestrijden van kanker. Ze zijn bruikbaar in de sectoren financiën, energie, onroerend goed, gezondheidszorg, media, entertainment en zelfs in de overheid.

De vraag naar smart contracts zal naar verwachting stijgen met de ontwikkeling van het internet der dingen. Bovendien zijn smart contracts en ICO twee nauw met elkaar verbonden dingen, aangezien deze technologie wordt gebruikt om symbolische verkopen te vergemakkelijken.

Ethereum smart contracts zijn de meest populaire.

Geef een reactie