Cardano – ADA Coin Rapport

Vandaag laten we je kennis maken met Cardano. Cardano zal een technisch platform zijn dat financiële applicaties kan draaien die momenteel dagelijks gebruikt worden door individuen, bedrijven en overheden. Dit platform ondersteunt smart contracts die gebruikt worden in onderlinge overeenkomsten. Cardano wil een goede balans houden tussen de behoeften van de gebruikers en de regulaties (bijvoorbeeld m.b.t. privacy). We nemen deze coin onder onze loep met als doel om jou een objectieve kijk te geven op een voor iedereen te begrijpen manier. Dit artikel is niet bedoeld ter promotie.

Wat is Cardano?

Cardano is een ontzettend bekend platform en als je cryptocurrencies hebt dan heb je ongetwijfeld over Cardano (ADA) gehoord. Erover horen is één ding, maar daadwerkelijk begrijpen waar het dan allemaal over gaat is een ander ding. Het team weet in ieder geval zeker, en dat is dat Cardano de enige is in zijn soort.

Cardano is een open-source smart contract platform dat zich onder andere onderscheid door op wetenschappelijk onderzoek te zijn gebouwd, met een vernieuwde Proof-of-Stake algoritme en het platform houdt altijd de wet- en regelgeving in het achterhoofd. Het team wil namelijk dat het platform makkelijk kan schalen en voldoet aan de wensen van de traditionele financiële wereld om zo adoptie makkelijker te maken voor het gebruik van dagelijkse financiële activiteiten.

Cardano is in verschillende lagen gebouwd, hier gaan we na de onderstaande video dieper op in.

Algemene info Cardano

Naam: Cardano (ADA)

Circulating Supply: 25.927.070.538 ADA

Total supply: 31.112.483.745 ADA
Market cap: $2.031.833.896
Huidige prijs: $0.078367
Volume (24hr): $174.918.009
Exchange: Huobi, Binance, BitMax en veel meer (deze meteen doorlinken)

Masternodes: Nodes & binnenkort ook staking

Cardano heeft $63MM USD opgehaald tijdens hun token sale met een token prijs van $0.02 per stuk.

Ouroboros

Zoals gezegd gebruikt Cardano een vernieuwde versie van Proof-of-Stake genaamd ‘Ouroboros’. Volgens het team is dit een enorme innovatie op het gebied van blockchain technologie en het krijgen van overeenstemming tussen de nodes. Proof-of-Stake is überhaupt een stuk efficiënter en vriendelijker dan Proof-of-Work wat een hoop tijd en stroom kost. Dit is het eerste algoritme dat volgens wiskundige wetenschap daadwerkelijk als ‘’veilig’ kan worden beschouwd. Mocht je interesse hebben om meer over dit technische aspect te leren, kijk dan deze video.

Daedalus

Daedalus is de officiële wallet van Cardano. In deze wallet kun je ADA ontvangen, versturen, je transactie historie bekijken en is zogezegd zeer veilig. De portemonnee is volledig versleuteld waardoor anderen niet bij je private keys of wachtwoord kunnen. Ada redemption is in de wallet gebouwd waardoor ook versleutelde en niet-versleutelde redemption certificaten worden ondersteund. Daarnaast zijn er plannen om in de toekomst ook andere cryptocurrencies te ondersteunen, iOS en Android te ondersteunen en gebruikers te laten deelnemen in het toekomstige staking proces.

Cardano logo

Het team

Het team bestaat uit drie organisaties: The Cardano Foundation, Emurgo en IOHK.

The Cardano Foundation heeft als doel om het protocol te standaardiseren, beschermen en promoten. Zij kijken naar regulaties, het ecosysteem, vorderingen in de technologie in de gehele industrie, educatie voor community members en eventuele andere bedrijven om aan te sluiten.

Emurgo focust juist op het zoeken naar bedrijven en start-ups die interesse hebben in het gebruiken van het protocol. Zij investeren in deze bedrijven en / of helpen bij de ontwikkelingen om dit te realiseren.

IOHK helpt bij de ontwikkelingen van het platform en streeft ernaar innovaties en financiële diensten te bieden aan de drie miljard mensen in de wereld die hier nog geen toegang tot hebben.

Cardano kopen

Je kunt ADA het best kopen op één van de exchanges met de meeste volume, dit zijn onder andere Huobi en Binance. Klik op de hyperlink om een account aan te maken als je deze nog niet hebt, of ga naar de trade pagina van deze cryptocurrency.

Cardano bewaren

Cryptocurrencies kunnen altijd op meerdere plaatsen bewaard worden. Je kunt ervoor kiezen dit op een software wallet, hardware wallet of exchange wallet (niet aan te raden) te doen. Wij leggen meer uit over onze keuzes hiervoor op deze pagina.

Cardano heeft een officiële wallet, wij raden dan ook aan om deze te gebruiken gezien deze het veiligst is.

Conclusie

Persoonlijk zie ik enorme potentie in zowel het platform (de technologie) als de kans van slagen. Er is een goede balans tussen innovatie en het luisteren naar de wensen van de traditionele financiële industrie. Daarnaast zullen regulaties rondom de technologie en cryptocurrencies steeds belangrijker worden in de komende jaren, dat hier nu al rekening mee gehouden wordt zal ervoor zorgen dat het team minder snel voor verrassingen zal komen te staan. Met het staking mechanisme wat binnenkort live gaat wordt het ook een stuk interessanter voor (kleinere) holders om ADA te kopen en te houden.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Door Marco van den Heuvel

Het bericht Cardano – ADA Coin Rapport verscheen eerst op CryptoBieb.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

 

Deel dit bericht