Litecoin

Litecoin koers – De prijs van Litecoin

Litecoin (LTC) is al meerdere jaren op de markt en wie de cryptovaluta van in het begin in zijn portefeuille had, heeft al aardig wat winst kunnen maken. Ook het laatste jaar heeft de LTC een mooie stijging meegemaakt en momenteel staat Litecoin in de top 5 qua marktkapitalisatie. Wat maakte Litecoin al die jaren zulke sterke speler en zal de coin nog mee kunnen met alle nieuwe ontwikkelingen binnen de cryptowereld?

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Litecoin. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Litecoin verwachting – De laatste Litecoin koers

Litecoin heeft in zijn relatief lange bestaan bewezen dat het een betrouwbare coin is en kan gezien worden als de verbeterde versie van Bitcoin. Bitcoin wordt nog steeds gezien als de gouden standaard, maar Litecoin wordt vergeleken met het zilveren broertje. En dit geeft een groot vertrouwen aan investeerders in een markt waar normaal veel volatiliteit is en nog steeds veel andere crypto’s over de kop zullen gaan.

Wie gelooft dat Bitcoin nog sterk zal stijgen in de toekomst, kan maar beter ook eens nadenken over een investering in Litecoin. Want bij de echte edelmetalen is vaak gebleken dat het slimmer is om te investeren in zilver dan goud omdat de stijging van de zilverprijs vaak lang achterblijft, wat ruimte geeft voor kopers, maar uiteindelijk altijd bijbeent.

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

Snelheid en schaalbaarheid

Litecoin is een vork of splitsing van de originele Bitcoin. De lichtere versie is sneller en werkt met lagere transactiekosten dat Bitcoin. Dat maakt het op zich een betrouwbare en aantrekkelijke valuta voor snelle peer-to-peer transacties. De gemiddelde blocktime, de tijd nodig om een transactie te bevestigen, is ongeveer 2,5 minuten, maar bij Ethereum bijvoorbeeld is dit slechts 15 seconden en bij Ripple is dit bijna direct.

Het maximum aantal LTC coins dat gemijnd kan worden is 84.000.000, wat vier maal zoveel is als Bitcoin. Het doel van Litecoin is dan ook om een lagere prijs te hebben per coin dan Bitcoin en de coin op grote schaal meer toegankelijk te maken voor alledaagse kleinere transacties.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Het feit dat Litecoin sneller is dan Bitcoin, maar nog steeds niet razendsnel, heeft vooral te maken dat Litecoin nog steeds werkt met een Proof of Work (PoW) systeem. Dit systeem is trager en vraagt meer energie dan het alternatieve Proof of Stake, maar het blijft wel erg betrouwbaar op grote schaal. Het is niet voor niets dat ook Bitcoin nog steeds zo succesvol is, “ondanks” het PoW systeem.

Zo is het team achter Litecoin dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Litecoin toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit.

Litecoin kopen of verkopen

Wil je (LTC) kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitvavo, Binance, Bitcoinmeester en Litebit.

Beste websites om Litecoin (LTC) te kopen in Nederland

[table id=8 /]

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Litecoin kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

[table id=13 /]

Het bericht Litecoin verscheen eerst op Biflatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

 

Deel dit bericht