Filippijnen niet enthousiast over het uitgeven van Crypto

Filippijnen niet enthousiast over het uitgeven van Crypto

De centrale bank van de Filipijnen heeft een voorstel van de voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds (Christine Lagarde) verworpen. Zij wou dat regeringen hun eigen  cryptocurrencies gingen uitgeven.

De Filippijnen zijn er niet op gebrand om een ​​eigen cryptocurrency uit te geven. Terwijl de beleidsmakers nog steeds kijken naar de potentiële kansen en risico’s die verbonden zijn aan digitale activa op de financiële markten. Dit werd onthuld door Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), vice-gouverneur Diwa Guinigundo in een interview. De BSP is de centrale bank van het land. “Nee, we zullen onze eigen cryptocurrency niet uitgeven. We denken er niet over na, “zei Guinigundo in reactie op de laatste suggestie van Christine Lagarde. Zij vond dat regeringen zouden moeten overwegen om hun eigen virtuele valuta aan te bieden. Om zo te voorkomen dat de ruimte de basis wordt voor witwassers en fraudeurs.

“Ik geloof dat we de mogelijkheid moeten overwegen om digitale valuta uit te geven. Er kan een rol zijn voor de staat om geld te leveren aan de digitale economie, ” vertelde Lagarde deelnemers aan het recente fintech-festival in Singapore. Dit was tijdens zijn toespraak getiteld Winds of Change: The Case for New Digital Currency . Ze voegde eraan toe: “… particuliere bedrijven kunnen te weinig investeren in veiligheid. In die zin dat ze niet de volledige maatschappelijke kosten van uitval van betalingen in rekening brengen.”

Guinigundo

Volgens Guinigundo heeft de centrale bank van het land echter onopgeloste problemen met betrekking tot digitale activa. Met name als deze kan kwalificeren om te worden gedefinieerd als ‘geld’. Hij uitte in het bijzonder zijn bezorgdheid over de “opgeslagen waarde” -kenmerk van digitale valuta gezien hun volatiliteit. Het gebruik van cryptocurrencies als primair ruilmiddel kan een serieuze uitdaging zijn bij het bepalen van de waarde van het digitale activum. Vanaf het moment dat de transactie wordt uitgevoerd tot het moment van overdracht. Als een koper bijvoorbeeld een woning wil kopen van een blockchain-enabled vastgoedplatform met de waarde van een cryptocurrency ingesteld voor een bepaalde prijs, kan de waarde ervan dramatisch omhoog of omlaag veranderen tegen de tijd dat de uitwisseling of aankoop plaatsvindt.

Dezelfde zorg is geldig wanneer de koper van het onroerend goed besluit het onroerend goed te verkopen. Zelfs als het eigendom in waarde toeneemt, en de prijs van de gebruikte cryptocurrency daalt, is de eigenaar nog steeds aan het verliezen. Deze zorgen kunnen echter worden aangepakt door het gebruik van stabiele munten, die zijn ontworpen om de prijsvolatiliteit te minimaliseren, en zo een oplossing voor deze uitdaging kunnen bieden.

De waarde van stabiele munten kan gekoppeld worden aan fiat-valuta. Of op de beurs verhandelde goederen (goud, zilver, kostbare en industriële metalen, enz.). Dit type munt kan ook gecentraliseerd en ondersteund worden door fiat en op de beurs verhandelde producten. Of op een gedecentraliseerde manier via andere cryptocurrency-projecten op verschillende manieren.