bitcoin analyse

KDW Crypto Advice Bitcoin update 4-10

KDW Crypto Advice Bitcoin update 4-10

Saai en verraderlijk, zo kan je de huidige marktconditie wel verwoorden. Men is aan het afwachten en je hoort veel geluiden dat er een grote prijsverandering op de loer ligt, maar is dit ook zo?

Korte termijn analyse

Allereerst wil ik even wat belangrijke aandachtspunten met jullie bespreken die de koers op korte termijn kunnen beïnvloeden. Als je kijkt op de chart zie je dat er momenteel een driehoek gevormd word tussen de rode short term support lijn en de dalende long term resistance lijn. We hebben recent een fake out gezien waarbij de bears door de witte en rode support wisten te breken, maar binnen geringe tijd wisten de bulls zich te verdedigen en sloten we de candle boven beide support area’s. Afgelopen nacht (4-10-2018) wist er een relatief sterke pump plaats te vinden waarbij de bovenkant van de channel en de daily 50EMA werden getest wat ons opnieuw binnen de channel heeft gebracht.

Het is belangrijk dat we de komende dagen support blijven vinden op de rode uptrending support lijn zodat we daarna de bovenste witte resistance kunnen breken. Dit zal ons ruimte geven om te stijgen tot $6780 (FIB level) en mogelijk mogen we daarna de rode long term resistance testen rond ~$6875.

Voor vandaag is het de belangrijkste zaak dat we boven de 20SMA sluiten (middelste blauwe lijn Bollinger Bands indicator) die momenteel op $6550 ligt. Zo kunnen we de uptrend behouden en dit zal de bulls ondersteunen in de nabije toekomst. Lukt dit niet dan hebben de bears in mijn ogen de overhand en weten we vervolgens de witte en rode support te breken liggen de volgende support area’s op de route: $6435 > $6300 > $6200.

De volume profile visible range indicator (VPVR) geeft aan dat er relatief veel support te vinden is tussen $6380 en $6500 en dit heeft mede tot gevolg gehad dat de bulls afgelopen fake out wisten te creëren.

MACD nog geen bearish cross, maar speelt wel met de signaal lijn. Een prijsdaling kan leiden tot een bearish cross en dit kan voor langere tijd een negatieve uitwerking hebben voor BTC.

kdc bitcoin analuse
https://www.tradingview.com/x/Q5YHuoNO/

Langere termijn analyse

Als we uitzoomen naar de wekelijkse grafiek kan je mooi zien dat het volume daalt en dat de Bollinger Bands beginnen te squeezen. Deze voortekenen duiden op een grote prijsverandering in de nabije toekomst. De komende tijd zal de prijs nog even fluctueren binnen de descending triangle en zal de markt grote kans vrij saai zijn. Een descending triangle (rode lijnen) is van natuurlijk bearish, maar het komt regelmatig voor dat er toch een positieve breakout plaatsvind. Positief is dat de shorts erg hoog staan en er een mogelijke short squeeze plaats kan vinden, maar ook zie ik het als voordeel dat de Crypto markt zo sterk aan het innoveren is en dat de wereld dat er echt wel potentie in ziet. Ik geef een lichte voorkeur aan de bulls, maar alleen de tijd zal het leren.

bitcoin analyse
https://www.tradingview.com/x/5JfxxaOb/

 

 

Voor een dagelijkse BTC update ter aanvulling van de huidige update kunt u overwegen om het KDW Telegram channel te joinen. Stay tuned en trade safely!