dutch crypto talk china

China wilt airdrops verbieden van ICO’s

China wilt airdrops verbieden van ICO’s

De People’s Bank of China (PBoC) wil airdrops gaan beperken

Chinese autoriteiten willen striktere maatregelen. De People’s Bank of China (PBoC) werd achterdochtig over gratis distributies van crypto tokens die bekend staan ​​als airdrops. Volgens het rapport dat vrijdag door de Chinese regulator is gepubliceerd, zijn airdrops “vermomde” initiële coin offerings (ICO’s). Die worden gebruikt om tokens te verdelen in China, ondanks het bestaande verbod.

Bovendien is de centrale bank van mening dat projecten een deel van de totale emissierechten weggeven. Ook zijn ze bang voor tactieken die ze gebruiken om de prijs voor de komst op een exchange op te pompen. Na het listen op de exchange word  gereserveerde deel van de tokens weg gegooit.

Volgens de statistieken van de PBoC zijn er 65 ICO’s voltooid in China vóór 18 juli 2017, terwijl meer dan 105.000 mensen deelnamen aan de crowdfunding en ongeveer $ 377,3 miljoen investeerden, wat ongeveer 20% van het totale wereldwijd opgehaalde bedrag in dezelfde periode uitmaakte.

De Chinese centrale bank is bezorgd dat bedrijven de neiging hebben om buiten China te verhuizen. De regelgevende instantie dringt er bij andere agentschappen op aan om een ​​gecoördineerde aanpak te nemen ten aanzien van ICO’s en cryptocurrencies om toezicht te houden op de sector en beleggers te beschermen.