Crypto-partnerschappen in 2018

Crypto-partnerschappen in 2018

BLOCKCHAIN-BEDRIJVEN

Partnerschappen spelen een cruciale rol in het succes van elk blockchain-project. Dit komt omdat een oplossing zonder toepassingsplaats nutteloos is. En het onderliggende doel van een partnerschap is om een ​​use case voor de oplossing te creëren. Hoewel oplossingen worden gevormd door blockchain-projecten om een ​​platform  blockchain-oplossing af te dichten. Het specifieke doel kan variëren van toekomstige toepassingen tot huidige experimentele toepassingen. We hebben een lijst samengesteld van 10 partnerschappen die dit jaar zijn gemaakt door blockchain- en cryptocurrency-entiteiten in een willekeurige volgorde.

Binance en Malta Stock Exchange

Binance is gespeculeerd om ‘s werelds eerste handelsplatform voor securitytoken op Malta te lanceren. Er is een MOU op 11 september 2018, met de Malta Stock Exchange (MSX) om een ​​nieuwe security token digitale te lanceren. Malta is de laatste jaren een toevluchtsoord voor alles wat crypto is. Dit omdat het erg pro-crypto is en Binance een goede relatie met de overheid heeft gehad nadat het eerder dit jaar zijn activiteiten naar het eiland had verplaatst.

Dow Jones Media Group en Brave Browser

De Brave browser samen met zijn cryptocurrency BAT heeft een zeer succesvol jaar achter de rug. De browser had 1 miljoen actieve gebruikers in december 2017. Terwijl het nu meer dan 4 miljoen actieve gebruikers heeft en meer dan 10 miljoen downloads, en dan is het jaar nog niet voorbij. De Dow Jones Media Group kondigde in april 2018 een partnerschap aan met Brave, gericht op het brengen van premium content naar gebruikers en het testen van de blockchain-betaaltechnologie. De beschikbare publicaties omvatten Barrons.com (volledige toegang) en MarketWatch (premium-toegang). Volgens de partnerschapsovereenkomst zijn beide publicaties geverifieerde uitgevers op het BAT-platform.

Wanchain en MakerDAO

Op 15 mei 2018 kondigde ICON – een blockchain-project dat zich richt op de interoperabiliteit van blockchains – aan dat ze zullen samenwerken met Line – een platform voor sociale media met meer dan 200 miljoen maandelijkse actieve gebruikers om hun eigen blockchain-netwerk te ontwikkelen. Deze joint venture, Unchain, wordt de ontwikkelaarsorganisatie van het blockchain-ecosysteem voor Line. Verwacht wordt dat het Icon-netwerk een aanzienlijke toestroom van gebruikers zal krijgen. Aangezien verwacht wordt dat de joint venture tussen Line en Icon meer dapps en gebruikers met het ecosysteem zal verbinden.  Dit omdat Icon de hefboomwerking op de meer dan 200 miljoen gebruikers van Line zal gebruiken.

Blockchain.com en Ledger

Blockchain.com, een van de eerste cryptocurrency-web wallets, werkte samen met Ledger om Lockbox te ontwikkelen. Ze willen een hardware wallet die compatibel is met de Blockchain.com-wallet. Dit apparaat geeft  de gebruikers de flexibiliteit om ten minste een deel van hun geld in een cold wallet te houden. Terwijl de rest van hun geld weggestopt is in de optie van de webwallet voor een gemakkelijke toegankelijkheid. Het apparaat, ter waarde van $ 99,99, is compatibel met Windows 7 of hoger, MacOS versie 10.9 of hoger, Linux en Chrome OS. Lockbox is niet compatibel met andere Ledger-producten, omdat het draait op de aangepaste Blockchain.com-firmware. De verzending zal naar verwachting medio november beginnen.

Binance en Tron

Op 4 oktober 2018 kondigde Binance de grootste Cryptocurrency-exchange ter wereld de Binance Blockchain Charity Foundation aan. Dit met opdracht om duurzame ontwikkelingsdoelen te faciliteren, ter ondersteuning van de UNDP. De Blockchain Charity Foundation is door Binance opgericht om zich te richten op het vinden van manieren om blockchain-technologie te gebruiken voor sociaal goed. Tron sloot zich aan bij het initiatief met een donatie en een verbintenis tot de ontwikkeling van de non-profitsector samen met Binance.

Coinbase en Circle

Coinbase, de vermaarde cryptocurrency wallet en exchange, en het door Goldman Sachsen – Circle bundelden hun krachten om USDC te ontwikkelen, een nieuwe stablecoin die onlangs op het Coinbase-platform is genoteerd. Het partnerschap creëerde de oprichting van het Centre Consortium, het initiatief dat de USDC heeft ontwikkeld. Center is van plan om stablecoins te produceren voor Britse ponden, Japanse yen en de euro, om te worden weergegeven op Coinbase, indien beschikbaar.

Wanchain en MakerDAO

Wanchain – een blockchain-project dat zich richt op de interoperabiliteit (of interactie en communicatie) van blockchains, op 11 oktober 2018, kondigde de Dai aan – een stablecoin ontwikkeld door MakerDAO, als het eerste ERC-20-token voor de hele keten. Dai kan op gedecentraliseerde wijze worden ingewisseld voor Bitcoin vanwege de kruisfunctionaliteit. Aan de andere kant maakt dit het mogelijk dat Bitcoin naast Ether wordt toegevoegd aan Dai’s door zekerheden gedekte schuldpositie.

Litecoin en TokenPay

TokenPay – het gedecentraliseerde betalingsplatform verwierf 9,9% van WEG Bank in Duitsland.  Hierbij hebben ze de  optie om de resterende 90% (ongeveer) aan te schaffen, onder voorbehoud van de gebruikelijke wettelijke goedkeuring op 10 juli 2018. De stichting Litecoin is al aangekondigd als de begunstigde van dit belang van 9,9% in de bank. Litecoin zal TokenPay helpen bij het ontwikkelen van zijn eigen blockchain, waardoor stabiliteit en toekomstig succes verzekerd zijn. Litecoin zal worden geïntegreerd in de WEG Bank en in hun platform voor merchant services.

AWS en Qtum

Qtum en de Chinese divisie van Amazon Web Services (AWS) hebben op 17 oktober 2018 een partnerschap aangekondigd om Blockchain-as-a-Service oplossingen voor ondernemingen en ontwikkelaars te ontwikkelen. Qtum zal een smart contract ontwikkelingsplatform op AWS leveren. Ontwikkelaars en gebruikers kunnen smart contracts efficiënt maken en starten met behulp van Amazon Machine Image (AMI) met Qtum Core, Solidity en Qmix web-IDE. Miguel Palencia, CIO van de Qtum Foundation, verklaarde: “De lancering van Qtum op de AWS-marktplaats biedt een eenvoudig te gebruiken en krachtige cloud-gebaseerde oplossing voor eindgebruikers en ondernemingen. Iedereen die dapps op het Qtum-platform wil ontwikkelen en bouwen, of het als een stabiele node wil gebruiken, zal hiervan profiteren. ”

IBM en Stellar

IBM heeft een gedistribueerde grootboekoplossing voor instellingen die hun technologische integraties uitbesteden. Terwijl ze Hyperledger implementeren voor privénetwerken is Stellar hun keuze voor openbare netwerken. IBM beheert momenteel 9 validators op het Stellar-netwerk. IBM’s Universal Payment Solution gebruikt momenteel Stellar Lumen (XLM) als een brugmiddel voor grensoverschrijdende transacties. IBM overweegt momenteel een stabiele investering om de volatiliteit van de cryptomarkt te doorbreken. IBM heeft onlangs de Blockchain World Wire onthuld die het Stellar-protocol gebruikt om transacties te maken in enkele  seconden in plaats van dagen. Ook onthulde IBM een samenwerking met Veridium Labs gericht op het tokeniseren van Carbon-credits op de Stellar-blockchain.

Vonnis

2018 zag de opkomst van crypto als een levensvatbaar alternatief voor fiat-valuta, vooral met het luidere geschreeuw van een dreigende recessie. Hoewel de markt langzaam nog aan het herstellen is, zijn de ontwikkeling in het veld niet langzamer gegaan. Met de op handen zijnde marktomstandigheden en de opkomst van de crypto-sector hebben ook belangrijke legacy-spelers de weg geëffend. Deze partnerschappen zijn het bewijs dat het beste nog moet komen.